sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljeni băuți la volan. Șofer de autobuz printre aceștia

Mai mulți doljeni au fost depistați în perioada 7 – 13 februarie, conducând autovehicole sub influența alcoolului și alte nereguli. Printre șoferii băuți s-a regăsit și un șofer de autobuz de 53 de ani, din Craiova.

„Un bărbat, de 53 de ani, din Craiova, a fost depistat de poliţişti, în timp ce conducea un autobuz ,pe strada Câmpia Islaz, din Craiova, având o concentrație de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost sancţionat conform OUG 195/2002-R”, conform IPJ Dolj.

Tot la capitolul transport în comun, un alt șofer de microbuz a fost sancționat de oamenii legii pentru faptul că nu emitea bilete de călătorie și transporta mai multe persoane decât limita permisă. Șoferul s-a ales cu o amendă de 4.500 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Un bărbat de 38 de ani, din comuna Măceşu de Jos, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un microbuz, pe DN 55, pe raza com Rojiste, fără a respecta obligaţia de a emite bilete de calatorie persoanelor transportate. De asemenea, bărbatul nu a respectat obligaţia de a transporta persoane numai în limita numărului de locuri înscrise în certificatul de înmatriculare. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform HG 69/2012, cu amendă în valoare de 4500 de lei”, au adăugat reprezentanții IPJ.

Alcoolul la volan a dus inclusiv la incidente, polițiștii depistând o tânără de 21 de ani din Celaru, județul Dolj, care după ce a consumat alcool, a intrat într-un stâlp de beton, pe o stradă din localitate. Șoferița băuta a fost transportată la spital pentru îngrijiri, alegându-se și cu dosar penal.

„În urma evenimentului rutier, conducătoarea auto care se afla singură în autoturism, a necesitat acordarea de îngrijiri medicale, fiind transportată la spital, conştientă şi cooperantă. Tânăra a fost testată de poliţişti cu aparatul alcooltest care a indicat o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie, prin unitatea de parchet competentă”, au mai spus reprezentanții IPJ Dolj.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat în total 153 de sancţiuni, din care 111 pentru conducătorii de vehicule destinate transportului de marfă şi 42 pentru conducătorii de vehicule destinate transportului de persoane, în valoare totală de aproximativ 29.000 de lei.

Politica