joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alpinistă salvată cu ajutorul unui elicopter, după ce a căzut 250 de metri în Bucegi

O alpinistă de 41 de ani a căzut 250 de metri în gol, pe Valea Alba, în Munţii Bucegi. Cum o salvare terestră ar fi durat ore bune, timp pe care tânăra nu-l avea, salvamontiştii au intervenit cu elicopterul.

În urma căzăturii, femeia a suferit multiple traumatisme, conform datelor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova.

Din cauza că accidentul s-a produs la peste 2000 de metri altitudine, iar intervenţia terestră ar fi durat câteva ore, salvatorii au solicitat sprijinul unui elicopter care a venit de la Târgu Mureş.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Încă o intervenţie reuşită de Salvamont în colaborare cu IGAv-SMURD. La faţa locului au fost troliaţi un salvator montan şi medicul SMURD, care au pregătit accidentata pentru transport. La final a fost recuperat şi însoţitorul accidentatei, cel care a anunţat incidentul prin 112″, precizează Salvamont Prahova.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti şi pe alpinişti să nu plece niciodată singuri în ascensiuni sau drumeţii montane, punctând faptul că viaţa alpinistei a fost practic salvată datorită faptului că ea era însoţită, scrie libertatea.ro

Politica