sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Exclusiv! Bryana Holingher: „M-au sunat mai mulți producători. Dar dacă nu reușesc în muzică, vreau o meserie”

A cucerit țara și juriul „X-factor” cu vocea ei, iubește muzica și nu se vede făcând altceva, dar, deși are doar 14 ani, își dorește și o meserie de bază. Așa că, acum, se pregătește pentru o altă „competiție” importantă.
Este vorba despre Bryana Holingher, tânăra din Craiova care a ajuns în finala „X Factor” România. Olteanca a făcut parte din echipa lui Florin Ristei şi a ajuns în finală după ce a cântat piesa Christinei Aguilera, „Ain’t No Other Man”.

Adolescenta este în clasa a VIII-a, iar în această vară urmează să susțină Evaluarea Națională. Bryana are foarte multe planuri de viitor și amintiri pe care le-a împărtășit pentru „Jurnalul Olteniei”. Pasiunea pentru cântat a descoperit-o într-o excursie spre Sibiu „eram cu prietena bunicului meu din Germania care era rusoaică și cântam în mașină tot felul de piese și mi-a zis la un moment dat că tu chiar ai voce și ar trebui să te duci la muzică. Bine, asta s-a întâmplat când aveam în jur de 6 ani, iar la muzică m-am dus la 8 ani, la Palatul Copiilor și de aici a început serios treaba”, a spus tânăra.

Răspunzător de tot succesul adolescentei este tatăl care a înscris-o pe ascuns la „X Factor”: „Sincer, eu n-am vrut să mă înscriu. Tati m-a înscris fără să știu. Am rămas așa puțin șocată, eram și nervoasă pentru că știam că sunt clasa a VIII-a anul acesta, n-o să am timp de nimic și n-o să pot lipsi. Ce-i drept, s-au enervat puțin profesorii deoarece au fost o grămadă de absențe. Au înțeles, până la urmă, pentru că e o șansă importantă și n-am cum s-o ratez. Acum toți mă felicită când mă văd”, a mai spus aceasta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe plan muzical, de când cu „X Factor”, Bryanei îi place foarte mult de Florin Ristei, mentorul acesteia din cadrul competiției, și de Irina Rimes. Finalista vrea să-și facă și un mic studio muzical la ea în cameră, dar și să scrie piese: „Eu scriu versuri și vreau să fac câteva linii melodii la pian, la chitară, la ce mă mai pricep. M-au sunat mai mulți producători și trebuie să mă gândesc foarte bine cu cine ar trebui să semnez. Pe viitor mă gândesc să rămân pe drumul acesta al muzicii pentru că nu mă văd făcând altceva. La facultate aș vrea să mă duc la București, la Conservator”.

Aceasta o să aleagă Bucureștiul și nu Craiova pentru a se dezvolta cât mai mult posibil pe plan muzical: „Acolo sunt foarte multe studio-uri și am mult mai multe posibilități acolo, decât aici”. Însă, pe perioada liceului a decis să rămână în Bănie: „Vreau pe pedagogie la Colegiul Național „Ștefan Velovan”, cu toate că multă lume mi-a zis că nu e cea mai bună alegere. Oamenii din jurul meu m-au sfătuit să optez pentru Liceul de Arte „Marin Sorescu”, însă mie îmi plac foarte mult copiii, iar dacă nu reușesc în muzică vreau să am o meserie la bază”.

Bryana mai are și un frate. Acesta este în ultimul an de facultate la Automatică, în București: „El m-a ajutat la partea cu site-urile, să fac promovări pe Facebook și pe internet. El este lângă mine tot timpul”.

Tatăl Bryanei, în vârstă de 52 de ani, și a exprimat cu emoție gândurile pe care le are pentru fiica sa: „De când s-a născut a fost dezinvoltă, liberă. Din partea mea a avut toată libertatea și încrederea. Îi permit să facă tot ce vrea și ce nu vrea. Nu prea sunt atât de priceput cu tehnologia, însă mi-a apărut pe Facebook că se fac înscrieri la „X Factor”. Tot timpul mi-a plăcut să intre în arenă cu leii și eu am toată încrederea în ea că e cea mai bună în ceea ce face. Pentru mine nu a contat premiul, și nici pentru ea fiindcă a ieșit extra, mega câștigătoare. În Oltenia nu cred că am avut un finalist la „X Factor”. Sunt foarte mândru de ea, o felicit din toată inima și sunt alături de ea”. Cât despre fratele tinerei, tatăl a spus că: „El este pe partea cu matematica, cu tehnologia, iar ea este pe partea cu muzica. De la ea nu mai am nicio pretenție. Vreau doar să meargă pe drumul acesta. O să-i iau și menajeră, dacă e nevoie”.

Bryana are o perioadă de foc deoarece în câteva luni o să susțină Evaluarea Națională: „E destul de greu pentru că am rămas în urmă din cauza faptului că am lipsit și acum trebuie să recuperez. M-am apucat de meditații destul de târziu, dar cred că mă descurc. Am dat teză, am dat simulări și am luat note destul de bune”.

Adolescenta le trasmite tuturor celor care o urmăresc că „dacă sunt pasionați și ei de muzică, să se înscrie la „X Factor”, la „Vocea României”, la ce concursuri vor ei pentru că nu au absolut nimic de pierdut, să aibă încredere în ei și să fie foarte dezinvolți, să nu aibă niciun fel de reținere. Sincer, am evoluat și în partea vocală pentru că am și avut de la cine să învăț, și de la Ristei, și de la profesoara de acolo. M-a ajutat foarte mult cu încrederea în sine, am început să mă mișc pe scenă, să mă uit la public, ceea ce nu făceam absolut deloc înainte”.

Craioveanca vrea să participe și la Eurovision: „Mi se pare o idee foarte bună, dar mai târziu, pe la 18-19 ani”.

După experiența în cadrul competiției, tânăra s-a ales cu prieteni în toate orașele din țară: „Am prieteni nu numai în București, ci și în Cluj, și în Bacău și în Buzău. Chiar am păstrat legătura. Țin minte că eram în finală, cu cel care a câștigat competiția, și s-a pus în genunchi și m-a întrebat dacă vreau să fiu soția lui”.

Politica