vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii vâlceni acuză guvernul. Sumele pentru transport nu sunt incluse în buget

Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) a tras un nou semnal de alarmă cu privire la neincluderea în proiectul de buget a sumelor pentru transportul gratuit al elevilor.

Elevii spun că deși duminică a fost publicat proiectul legii bugetului de stat, acesta nu include sumele necesare asigurării transportului gratuit al elevilor. Faptul că sumele pentru transport nu sunt incluse reprezintă o încălcare flagrantă a statului de drept, după cum susține AVE.

Duminică, 19 decembrie a fost publicat proiectul legii bugetului de stat, proiect în care nu sunt incluse sumele necesare asigurării transportului gratuit al elevilor. La nivelul acestuia este invocată OUG 130/2021, ordonanță care prevede însă strict faptul că transportul local se va asigura din bugetele locale. Astfel, în continuare există obligația de a asigura fondurile necesare gratuității transportului județean. Considerăm faptul că aceste sume nu sunt asigurate  o încălcare flagrantă a statului de drept, fiind încălcată Legea Educației. Mai mult, menționăm faptul că la momentul actual există în țară 2 Consilii Județene ce au fost obligate în instanță să asigure transportul gratuit al elevilor. Din cauza bugetelor reduse ale județelor, președinții celor 2 Consilii vor fi puși într-una din două situații: a băga județul în faliment, respectând legea, sau a risca să fie condamnați penal pentru refuzul de a pune în executare o hotărâre judecătorească. Considerăm persoanele care au întocmit bugetul ca fiind rupte de realitate, lovind nu doar elevii, ci și proprii oameni, cele două Consilii Județene fiind conduse de membrii partidelor aflate la guvernare. Acest fapt denotă o viitoare lipsă de consistență și un grad ridicat de lipsă de comunicare în cadrul clasei politice actuale. Se creează astfel un cerc vicios în detrimentul elevilor și al drepturilor acestora garantate prin lege, care pare să își piardă ușor ușor din valoare în fața executivului”, conform AVE

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica