miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Un tânăr a murit după ce s-a infectat cu Covid! Care este situația testelor pe bază de salivă din școli

Cazurile noi de infectare cu noul coronavirus se mențin la un nivel foarte scăzut. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dolj, 22 de persoane au fost depistate pozitiv și 5 pacienți au murit. Unul dintre decedați este un tânăr de 29 de ani care era nevaccinat și prezenta comorbidități.

„Decesul de la grupa de varsta 20-29 ani este al unui pacient din județul Dolj, în vârstă de 29 de ani, de sex masculin, care prezenta comorbidități și era nevaccinat”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

La ATI 30 de persoane sunt internate, iar la nivelul tuturor spitalelor din Dolj numărul pacienților a scăzut la 97. Cea mai mare rată de infectare se raportează în localitatea Măceșu de Jos (2,44), urmată de Valea Stanciului (2,12) și Leu (1,61). Craiova înregistrează 0,5 infectări la mia de locuitori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La nivelul școlilor din județului Dolj au ajuns ieri, 13 decembrie, 108.800 de teste antigen non-invazive pe baza de salivă. Distribuirea acestora trebuie să fie finalizată astăzi, 14 decembrie, urmând ca mâine să se înceapă testarea elevilor, a precizat Daniel Ion, șeful ISJ Dolj.

Unitățile de învățământ doljene nu au mai primit teste pe bază de salivă, pentru săptămâna aceasta, din cauza stocului limitat, problemă pe care au întâmpinat-o toate școlile din țară. Mai multe cadre didactice din Craiova au spus încă de miercuri că nu se știe cum vor sta lucrurile în privința testărilor întrucât nu aveau informații despre distribuirea în teritoriu a testelor.

Nimic nu s-a întâmplat până vineri, iar părinții care și-au luat copiii de la școală, la prânz, și așteptau să semneze într-un tabel pentru a confirma că au intrat în posesia testelor au aflat că nu se mai testează nimeni din lipsă de teste. „Noi mai avem 44.000 de teste, dar nu sunt suficiente nici pentru a acoperi necesarul pentru luni, de exemplu. Așteptăm și vedem ce se va întampla. Problema este una la nivel național”, a spus Daniel Ion, șeful ISJ Dolj.

Până la vacanța de iarnă, în România ar trebui să mai ajungă încă 7 milioane de teste pe bază de salivă. Termenul de livrare este în perioada 17-21 decembrie, 23 decembrie fiind ultima zi de școală.

Politica