joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii olteni au ieșit în stradă

Sindicatul Europol a protestat marți în fața sediilor prefecturilor din Vâlcea și Mehedinți.

Manifestările au început de la ora 11, iar pe parcursul a două ore, polițiștii și-au strigat nemulțumirile. Aceștia s-au alăturat manifestărilor care au loc în mai multe județe din țară.

La Vâlcea, aproximativ 30 de oameni ai legii au pichetat în fața Prefecturii Vâlcea, principala cerință a acestora fiind ca guvernanții să respecte Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform gazetavalceana.ro sindicaliştii au lansat și o notificare, anunțând că îşi exercite dreptul de a refuza efectuarea muncii suplimentare începând cu 01 ianuarie 2022 şi refuzul de a mai efectua sarcini/atribuţii pe care nu le au în fişa postului.

„Este clar că ne vom putea apăra drepturile doar prin participarea în număr cât mai mare la formele de protest. Avem cele mai bune exemple ale protestelor din justiţie (protestul magistraţilor prin suspendarea şedinţelor de judecată) şi sănătate (încetarea activităţii) în urma cărora, angajaţii din aceste sectoare de activitate şi-au primit drepturile. De aceea vă cerem să ne sprijiniţi ca să putem să ne obţinem drepturile”, precizează reprezentanţii sindicatului.

Proteste au fost și în Piața Drapelului din fața Instituției Prefectului Mehedinți. Polițiștii prezenți la protestul din Drobeta Turnu Severin au ținut să tragă  un semnal de alarmă în vederea aplicării prevederilor legale privind legea salarizării unitare precum și indexarea pensiilor militare cu rata inflației.

„Sindicatul Polițiștilor Europol Mehedinți împreună cu Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare Drobeta Turnu Severin și Sindicatul Europol al Polițiștilor de Frontieră Mehedinți, sub egida Federației PUBLISIND, au organizat o acțiune de protest în Piața Drapelului din fața Instituției Prefectului Mehedinți pentru a trage un semnal de alarmă în vederea aplicării prevederilor legale privind legea salarizării unitare precum și indexarea pensiilor militare cu rata inflației”, conform Europol Mehedinți.

Politica