miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră severineni

Doi bărbaţi ce ofereau spre vânzare articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute, au fost prinși de polițiștii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

”În ziua de 12.12.2021, ora 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, în baza analizei de risc, au executat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea încălcării dreptului de proprietate intelectuală”, se arată în comunicatul poliției.

În urma verificărilor, în incinta Târgului Pătule, au fost depistaţi doi bărbaţi în vârstă de 36 de ani fiecare, în timp ce vindeau un număr de 194 produse, respectiv articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, produse ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 27.465 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politica