vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Peste 750 de amenzi și 65 de permise reținute în weekend

775 de amenzi au fost acordate de către polițiștii rutieri, în urma unei acțiuni desfășurate în weekend pe străzile din Olt. Totodată, oamenii legii au reținut și 65 de permise de conducere, dintre acestea 54 fiind pentru depășirea limitei de viteză.

Astfel, un bărbat din Gorj a fost depistat de către polițiști pe raza localității Negreni, județul Olt, circulând cu o viteză de 114 km la oră. Acesta s-a ales cu permisul suspendat și cu o amendă consistentă.

„Un bărbat, de 32 de ani, din județul Gorj, a fost depistat de polițiști, în data de 04 decembrie a.c., ora 08:21, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 65 – European 574, în localitatea Negreni, fiind înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 114 de km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile”, conform IPJ Olt.

Viteza peste limita legală nu a fost singurul motiv pentru care polițiștii au fost nevoiți să rețină permisele de conducere. Un alt șofer a fost prins, de această dată conducând autoturismul în stare de ebrietate. Și acesta a rămas, la rândul lui, fără permis, alegându-se în schimb cu dosar penal.

Un bărbat, de 35 de ani, din județul Olt, a fost depistat de polițisti în timp ce conducea un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân, din comuna Tia Mare, având o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe”, au adăugat reprezentanții IPJ Olt.

Politica