sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Federația Română de Rugby mulțumește autorităților române pentru repatrierea cetățenilor români blocați în Africa de Sud

Federația Română de Rugby dorește să mulțumească autorităților române pentru implicarea și promptitudinea arătate în repatrierea cetățenilor români blocați în Africa de Sud din cauza apariției noii tulpini Omicron a coronavirusului, printre aceștia aflându-se și jucătorii echipei campioane a României, CSM Știința Baia Mare.

Încă din momentul suspendării zborurilor din Uniunea Europeană către zona Africii de Sud ca urmare a depistării unei noi tulpine a coronavirusului, care are potențial de a deveni extrem de contagioasă, Guvernul României, Primul Ministru, dl. Nicolae Ciucă, Ministerul Afacerilor Externe, reprezentat de către dl Bogdan Aurescu, Ministerul Afacerilor Interne prin DSU, reprezentat de dl. Raed Arafat, Ministerul Tineretului și Sportului, reprezentat de dl. Eduard-Carol Novak și Ministerul Transporturilor, reprezentat de dl Sorin Grindeanu au conlucrat pentru a găsi cele mai bune soluții ca românii blocați în acea zonă să poată reveni acasă. Astfel, o cursă Tarom a decolat în această dimineață din București spre Pretoria, Africa de Sud pentru a-i prelua pe români.

„Este un gest imens pe care autoritățile române l-au făcut, un gest care arătă grija și empatia pentru cetățeanul român, indiferent de statutul său sau locul unde se află în lume. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru felul rapid în care au găsit această soluție, arâtând că fiecare cetățean al acestei țări contează și că statul român își respectă și prețuiește oamenii. Sunt momente extrem de dificile pe care le trăim și suntem conștienți că efortul făcut de Guvern este imens, din păcate impredictibilitatea vremurilor pe care le trăim ne pune în fața unor astfel de situații limită.”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSM Știința Baia Mare, campioana României, a efectuat în perioada 14-26 noiembrie un turneu în Africa de Sud, participând la Toyota Challenge Cup. Zimbrii au disputat două meciuri, unul de pregătire, câștigat cu 72-14 în fața celor de la Free State XV și unul în cadrul turneului, pierdut cu 54-5 cu Toyota Cheetahs. Starea zimbrilor este bună, toți componenții delegației fiind testați PCR, rezultatele fiind negative. Aceștia ar urma să sosească în țară în cursul zilei de mâine.

Politica