sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autorităţile italiene, speriate că românii nevaccinaţi ar putea să strice sărbătorile de iarnă

Presa italiană atrage atenția asupra spaimei pe care migranții români nevaccinați o generează în Peninsulă din cauza că răspândirea Covid-19 ar putea să strice sărbătorile de iarnă. Corriere della Sera atrage atenția asupra faptului că puțini străini sunt imunizați împotriva COVID-19, în special români (44% din 17 mii de cetățeni în provincia Latina, din Sudul Italiei).

Acesta este motivul pentru care s-a reintrodus obligativitatea purtării măștilor în aer liber, iar infecțiile cresc de la o zi la alta, ajungând la peste 140 de cazuri într-o singură zi, mult față de ce exista până acum.

„Dacă va continua așa, obligația purtării măștii ar putea fi prelungită cu încă două săptămâni. În Aprilia sunt puțini vaccinați: a treia doză inoculată este la 3% din populație, față de o medie regională de 38%. Indicele Rt a ajuns la 1,8 și este, de asemenea, foarte mare”, spune Antonio Sabatucci, de la departamentul local de sănătate publică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul Antonio Terra a confirmat că „luni, pe baza datelor, se va lua o decizie dacă se prelungește cu una sau două săptămâni obligația de a purta măști”, subliniind îngrijorarea orașului, dar mai ales a comercianților că sărbătorile de Crăciun vor fi stricate cu această ocazie.” Aprilia are mulți străini foarte sensibili în ceea ce privește vaccinarea, în special marea comunitate din est”, a comentat primarul, scrie psnews.ro

Consilierul regional pentru sănătate, Alessio D’Amato, a făcut apel la comunitatea românească de acolo să se vaccineze.

Situația din Italia e similară cu cea din Spania, unde personalul sanitar din provincia spaniolă Castellon (cu o prezență românească masivă) este îngrijorat de numărul tot mai mare de români nevaccinaţi care ajung la spital. Îngrijorarea a apărut în luna septembrie, când datele Direcţiei de Sănătate Publică arătau că 70% dintre persoanele internate în spitalele din Castellon cu Covid erau români, iar 80% dintre aceştia erau nevaccinaţi.

Politica