Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Cehia interzice accesul nevaccinaților la evenimente și servicii publice

Publicat

pe

Cehia impune noi măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului și va interzice, începând de luni, accesul persoanelor nevaccinate anti-Covid la evenimentele şi serviciile publice.

Restricţiile, care urmează să fie aprobate de cabinet joi, survin după o creştere a infectărilor cu COVID-19 până la cifra record de 22.479 raportată marţi.

Multe ţări europene, inclusiv statele învecinate, Germania, Austria şi Slovacia, au înregistrat creşteri ale cazurilor de COVID-19 şi au început să înăsprească restricţiile. Slovacia a raportat miercuri un număr record de cazuri, iar Ungaria şi Polonia au înregistrat cele mai multe cazuri din ultimele peste şase luni.

De asemenea, premierul Andrej Babis a precizat, miercuri, că testele negative nu vor mai fi recunoscute.

„De luni, doar persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală vor avea acces la servicii şi evenimente publice”, a spus premierul Babis.

„Oamenii trebuie să creadă în cele din urmă că acest COVID-19 ucide”, a mai spus el.

Republica Cehă, cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori, a evitat impunerea de restricţii dure în timpul ultimului val de coronavirus, guvernul promiţând să nu închidă şcolile şi să nu impună lockdown-uri, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Cu toate acestea, agravarea situaţiei în spitale a făcut guvernul să reconsidere restricţiile privind persoanele nevaccinate.

Rata de vaccinare a Cehiei este mai mică decât în alte ţări, cu 57,6% din populaţie complet vaccinată, faţă de media UE de 64,9%, conform datelor publicate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.