vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Video/Olt. Prinși de polițiști la furat de pește

Mai mulți bărbați din Olt au fost prinși de către polițiști în timp ce transportau zeci de kilograme de pește fără acte de proveniență. Depistările au venit în urma unei acțiuni împotriva braconajului piscicol pe Dunăre și Olt.

Astfel, conform IPJ Olt, în comuna Curtișoara, a fost depistat un bărbat de 26 de ani din județul Argeș, în timp ce transporta cu o autoutilitară 55 de kg de pește fără acte de provenineță. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

În cadrul aceleiași acțiuni au fost depistați pe raza comunei Bălteni, doi bărbați din Argeș, de data aceasta cantitatea de pește fără acte de proveniență fiind mult mai mare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“În comuna Bălteni, au fost depistați doi bărbați, de 45 și 49 de ani, din județul Argeș, în timp ce transportau cu o autoutilitară cantitatea de  120 de kg de pește, specia fitofag, fără a deține documente necesare care să ateste proveniența sau dreptul de a comercializa pește. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui”, conform IPJ Olt.

În afara cantităților de pește, oamenii legii au descoperit și materiale de pescuit, cum ar fi plase de aproximativ 2000 de metri.

“În comuna Osica de Sus, a fost depistat un bărbat, de 44 de ani, din localitate, în timp ce transporta cu un autoturism aproximativ 2.000 de metri de plase monofilament, o barcă pneumatică și 35 de kg de pește viu, diverse specii, fără a deține autorizație de pescuit.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial fără autorizație și deținerea sau folosirea la pescuit de către  persoane neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit commercial”, conform IPJ Olt.

La acțiune au participat 50 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și 10 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Județului Olt.

Politica