vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO! Minor din Craiova, reținut după ce a furat o mașină și a condus-o sub influența băuturilor alcoolice

Un minor de 17 ani, din Craiova, a fost reținut de polițiști pentru mai multe infracțiuni. Acesta este acuzat de tentativă la furt în scop de folosinţă, furt de folosinţă, conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 13 spre 14 noiembrie când polițiștii Secției 2 din Bănie au fost sesizați de un tânăr de 22 de ani, tot din oraș, după ce o persoană a încercat să-i sustragă mașina din curtea locuinței sale. Polițiștii au mers și au efectuat verificări în zonă, iar la scurt timp au depistat, în trafic, o autoutilitară, condusă de un adolescent de 17 ani, din Craiova. Minorul a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj

„Ieri, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au reţinut, pentru 24 de ore, un adolescent de 17 ani, din Craiova, bănuit de comiterea infracţiunilor de tentativă la furt în scop de folosinţă, furt de folosinţă, conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În noaptea de 13/14 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au fost sesizați de un tânăr de 22 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că, o persoană a încercat să-i sustragă autoturismul din curtea locuinței sale. Polițiștii au efectuat verificări în zona de competenţă, în vederea identificării persoanei bănuite de comiterea faptei, la scurt timp fiind depistată, în trafic, o autoutilitară, condusă de un adolescent de 17 ani, din Craiova.

Acesta a fost condus la sediu pentru audieri. Din cercetări, polițiștii au stabilit că, cel în cauză, în jurul orei 1.00, ar fi încercat să sustragă un autoturism din curtea unei locuințe, de pe strada Popoveni, din Craiova, unde fiind surprins de proprietar, ar fi abandonat autoturismul și ar fi fugit. Ulterior, adolescentul s-ar fi deplasat în zona unui târg, din Craiova, de unde ar fi sustras o autoutilitară parcată, care era neasigurată și cu cheile în contact, pe care ar fi condus-o pe mai multe străzi din localitate, deși, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tentativă la furt în scop de folosinţă, furt de folosinţă, conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice, cercetările fiind continuate.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a fost dispusă reţinerea celui în cauză pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj. În cursul acestei zile, adolescentul va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. La activități au participat polițiști de investigații criminale și din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj”, potrivit polițiștilor.

Politica