vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acces doar cu certificatul verde, la Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din Piața Mare din Sibiu se va desfășura între 26 noiembrie și 2 ianuarie și va funcționa cu o serie de restricții impuse în contextul pandemiei. De exemplu, va fi permis accesul a cel mult 2.500 de persoane simultan, iar participanții vor intra la târg în baza certificatului verde.

Spațiile libere din cadrul târgului vor fi extinse pentru a se evita aglomerația și vor fi amplasate cel mult 80 de căsuțe, comparativ cu 120 câte erau la edițiile de dinaintea pandemiei, spun organizatorii.

„Am amânat deschiderea pentru data de 26 noiembrie, fapt ce ne-a permis să vedem și o evoluție mai bună a cazurilor, să vedem ce masuri au fost instituite, ce restricții există, ca să vedem ce putem organiza.  Târgurile se pot organiza cu respectarea a două condiții de bază, și anume accesul să fie permis persoanelor care dețin certificat verde și să avem o limită de capacitate la 30%. Am făcut câteva adaptări: am închis perimetrul, am planificat două intrări și două ieșiri, în funcție de momentele pe care le știm că s-ar putea aglomera. Probabil cei care vor veni, s-au obișnuit că trebuie să vină cu certificatul deja pregătit pentru scanat, o să avem și personal suficient”, spune Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, potrivit organizatorilor, accesul persoanelor care dețin certificat verde se va face prin două intrări, și anume dinspre pietonala Bălcescu și dinspre strada Magheru. La fiecare intrare vor exista persoane care vor scana certificatele vizitatorilor.

„Limita este de 2.500 de persoane, capacitatea spațiului fiind de 7.500 de persoane. Suntem obișnuiți să numărăm persoanele, nu este prima dată, iar o astfel de capacitate se poate verifica ușor optic. O să urmărim dacă după primele zile este necesară implementarea unui sistem electronic pentru a verifica mai ușor în cazul în care cifrele estimate în mod optic nu pot fi gestionate. La porți, personalul va fi conectat prin stații. Ne gândim chiar să distribuim niște brățări, pentru ca în cazul revenirii, să nu mai trebuiască să fie scanate certificatele. Acele brățări nu pot fi date jos decât dacă sunt rupte”, explică Andrei Drăgan, organizator târg, citat de Mediafax.

În căsuța lui Moș Crăciun, în perioada 12 noiembrie – 21 noiembrie, există un centru de vaccinare. Serul folosit este Pfizer și vor exista două cabine unde oamenii vor putea fi imunizați.

După data de 21 noiembrie, centrul dispare, astfel că în căsuță se vor putea distra cei mici, căci apare atelierul lui Moș Crăciun. 




Politica