vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Sirieni care intenționau să ajungă ilegal în Germania, depistați de polițiștii de la P.T.F. Calafat

Doi cetățeni sirieni care intenţionau să intre ilegal în România, cu ajutorul unui șofer de camion, căruia i-au plătit fiecare câte 3.000 de euro, pentru a călători ilegal din Turcia până în Germania, au fost prinși de polițiștii din cadrul P.T.F. Calafat.

”În seara de 09.11.2021, în jurul orei 23.50, polițiștii de frontieră planificați să execute supravegherea și controlul frontierei la nivelul P.T.F. Calafat au observat, pe sensul de intrare în țară, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, două persoane care au escaladat gardul perimetral al punctului de trecere a frontierei.

De îndată, colegii noștri au declanșat o acțiune specifică pentru cercetarea zonei adiacente a P.T.F. Calafat. Astfel, la aproximativ 400 de metri față de gardul perimetral, în zona de vegetație, au fost depistați doi bărbați”, se arată în comunicatul poliției de frontieră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei, persoanele în cauză au declarat autorităților că sunt cetățeni sirieni, în vârstă de 24 și 48 de ani, iar în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, s-au ascuns în semiremorca unui autocamion, călătorind în acest mod până proximitatea punctului de trecere. Ulterior au coborât din mijlocul de transport și s-au deplasat pe jos, escaladând gardul perimetral P.T.F. Calafat.

”Cei doi au mai precizat că au beneficiat de sprijinul șoferului mijlocului de transport, căruia i-au plătit fiecare câte 3.000 de euro pentru a-i duce în Germania”, se mai arată în comunicat.

În cadrul cercetărilor a fost identificat autocamionul cu care străinii au călătorit ilegal din Turcia către România, acesta fiind condus de către un cetățean turc, în vârstă de 40 de ani.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor doi sirieni, iar conform protocolului româno-bulgar, cetăţenii sirieni, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politica