joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campanie de promovare a vacicinării anti-Covid în Italia. Se adresează românilor, în special badantelor

O campanie de promovare a vaccinării împotriva Covid a început în centrul Italiei, în Regiunea Toscana, provinciile Arezzo și Grosseto.

Campania la care au fost solicitați să contribuie medici și europarlamentari români se adresează românilor și în special ”badantelor”, femeile care îngrijesc bătrâni italieni la domiciliul acestora.

Autoritățile sanitare din Italia consideră că numărul acestor femei este foarte ridicat, iar procentul de vaccinare foarte mic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doar în provinciile Arrezo și Grosseto sunt înregistrate 4.118 de românce care fac această muncă, scrie g4media.ro

”Dacă încrucișăm aceste date cu procentele de vaccinați, realizăm că este nevoie de promovarea vaccinării, în special, în cazul îngrijitorilor din Europa de Est. Procentul femeilor de naționalitate română vaccinate cu cel puțin o nu ajunge la 60%. Procente mai mici sunt doar la cele din Macedonia și Kosovo. În total, femeile din Europa de Est reprezintă 64%”, relatează structura sanitară locală din Toscana de sud-est. Aceste date din provinciile Arezzo, Siena și Grosseto.

În cadrul conferinței de presă a fost difuzat mesajul video al europarlamentarului român Nicu Ștefănuță: „Vaccinul este singura soluție care ne mai rămâne pentru a evita să mergem la terapie intensivă sau, mai rău, la cimitir. Vă rog să nu mai credeți tot felul de minciuni pe care le auziți”,a spus el adresându-se compatrioților săi din Italia.

La videoconferință a fost prezentă Laura Ghibu, Consilier de Onoare al Președintelui Comitetului Național Român pentru coordonarea activităților de vaccinare împotriva COVID-19 care, împreună cu fiica ei, a editat un videoclip care a devenit viral invitând la vaccinare.

„Un studiu realizat de Universitatea din București a evidențiat cum teoriile conspirației și, prin urmare, non-vax prevalează adesea asupra tezelor susținute de autorități. Cuvinte precum libertate, conștiință și alegere sunt mai sincere decât cuvinte precum datorie, solidaritate și sănătate. Am mulți prieteni din țara mea care sunt în ​​Italia. Sunt îngrijitori. Înțeleg situația lor și înțeleg sacrificiile pe care le fac pentru familiile lor. Dar pentru că aceste sacrificii trebuie să fie sănătoase și de aceea îi invit să se vaccineze”, a transmis ea.

Politica