vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova va avea un nou sistem de alarmare în cazul producerii unor situații de protecție civilă

Primăria Craiova vrea să achiziționeze un sistem de alarmare, care să servească la avertizarea cetățenilor în cazul producerii unor situații de protecție civilă. Conform caietului de sarcini, valoarea estimată a investiției s-ar ridica la suma de 98.600 lei.

„În vederea respectării legislației în vigoare privind dezvoltarea sistemelor de înștiințare-alarmare, pentru unitatea administrativ teritorială Craiova au fost întocmite studiu de audibilitate și fezabilitate, care prevăd un sistem de înștiințare-alarmare, format din 1 centrală de alarmare și 53 sirene electronice de diferite puteri: 4 sirene de 600W, 1 sirenă de 2.400W și 48 sirene de 1.200W”, se arată în caietul de sarcini.
Cetățenii ar urma să beneficieze de acest sistem de înștiințare-alarmare care asigură creșterea vitezei de reacție în cazul producerii unor situații de protecție civilă.

Pentru dezvoltarea și completarea sistemului de alarmare al Craiovei, sirenele de 1.200W se vor instala în locațiile stabilite de autoritatea centrală și vor fi prevăzute cu interfețe de centralizare și comandă la distanță prin patru medii de comunicare: Linie telefonică analogică dedicată, internet, telefonie mobilă și radio în banda VHF. În prezent, orașul are 17 sirene electronice de 600W care permit mărirea ulterioară a puterii la 1.200W.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica