Conecteaza-te cu noi

Actualitate

INS: Aproape 90% dintre decesele înregistrate în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

Publicat

pe

73,7% din cazurile confirmate şi 89,7% dintre decesele înregistrate în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate.

Astfel, potrivit raportului publicat joi de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 25-31 octombrie, 73,7% din cazurile confirmate şi 89,7% dintre decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate. Din totalul deceselor, 27% au fost înregistrate în București, precum şi în judeţele Prahova, Bihor, Constanţa şi Iaşi.

De asemenea, 30,7% din totalul cazurilor COVID s-au înregistrat în București, Prahova, Bihor, Cluj și Timiș.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, unul din 97 din totalul cazurilor de COVID a fost înregistrat la personal medical, mai arată datele INSP.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în rândul persoanelor de peste 60 de ani, 85,7%, iar 56,5% din decese au fost la bărbaţi. Conform INSP, 93,3% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Odată cu explozia numărului de cazuri noi de COVID și al deceselor asociate acestei boli, dar și din cauza noilor restricții dure impuse de autorități, campania de vaccinare a început să prindă viteză în România. Timp de o săptămână, 100.000 de oameni se prezentau în medie la centrele de imunizare, însă, în ultimele zile, numărul acestora a scăzut. 

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.