luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Percheziții într-un dosar de ”vaccinare la chiuvetă”

Oamenii legii au descins, miercuri dimineața, în Timiș, Mehedinți și Gorj într-un dosar de ”vaccinare la chiuvetă„. Au avut loc percheziții la 6 adrese din cele trei județe, la persoane suspectate că ar face parte dintr-o rețea care asigura obținerea de certificate de vaccinare fără însă ca beneficiarul să fi fost imunizat.

Printre cei ridicați în această dimineață se numără și un medic de familie din Drobeta Turnu Severin, din județul Mehedinți. Acesta este suspectat că i-a înscris pe doritori în registrul național de vaccinare fără ca aceștia să fi fost imunizați. Dozele de vaccin erau aruncate în chiuvetă în loc să le fie administrate oamenilor, scrie opiniatimisoarei.ro

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, medicul ar fi ”realizat” câteva zeci de asemenea imunizări false unor oameni din întreaga țară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii au descins atât la cabinetul medicului cât și la locuința acestuia din județul Mehedinți.

De asemenea, anchetatorii au percheziționat locuința unui bărbat din Giarmata Vii, lângă Timișoara, bănuit că ar face parte din gruparea medicului mehedințean și care ar fi ajutat la găsirea unor clienți care să plătească pentru certificatul verde COVID.

Ancheta continuă în acest caz, iar oamenii legii vor să-i găsească și pe cei care au plătit pentru acest serviciu. Atât medicul, cât și celelalte 5 persoane implicate în acest caz vor fi aduse la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara. Cercetările vizează infracțiuni de fals, uz de fals și zădărnicirea combaterii bolilor.

Ancheta a început în urmă cu câteva luni, atunci când unul dintre cei care au primit un certificat de vaccinare, fără să se fi imunizat măcar cu o doză, a ajuns în stare gravă la spital.

Foto: captură video

Politica