vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Foto: Un elicopter a survolat deasupra județului Olt! Sute de polițiști au asigurat ordinea și siguranța publică

Județul Olt a fost împânzit ieri, 29 octombrie, de sute de polițiști și chiar de un elicopter care a survolat pe cer pentru combaterea și prevenirea ilegalităților. Între orele 14.00-17.00, 80 de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, structurile de ordine publică, rutieră, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători S.A.S. au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă, în sistem integrat, pe raza de competență a Secției 1 Poliție Rurală Bobicești, Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, Secției 8 Poliție Rurală Perieți, Secției 9 Poliție Rurală Scornicești și Secției 12 Poliție Rurală Potcoava și tronsonul D.N. 65 – E574.

Potrivit polițiștilor, obiectivul acțiunii a fost îmbunătăţirea climatului de ordine și siguranță publică, creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării cadrului legal, prin organizarea de acţiuni specifice punctuale şi consolidarea prezenţei echipelor de patrulare în zonele vizate, pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi amplificarea vizibilităţii elementului poliţienesc în spaţiul public.

Un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne a survolat județul Olt în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol și cinegetic, tăierilor ilegale de arbori din păduri și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos. Totodată acesta a fost folosit și pentru monitorizarea traficul rutier.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe drumurile publice din județ au fost folosite mijloacele tehnice certificate/omologate și verificate metrologic, din dotare, respectiv aparatură de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aparate etilotest și drug-test, în vederea depistării conducătorilor auto care încalcă regulile privind circulația pe drumurile publice. Polițiștii au beneficiat de sprijinul a 20 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost aplicate 261 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.860 de lei. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 164 au fost la regimul circulației rutiere, 3 pentru consum de alcool, 78 la viteză și 83 de altă natură. Polițiștii rutieri au reținut 24 de permise de conducere, 3 pentru consum de alcool, 15 pentru depășirea limitei de viteză și 6 pentru alte abateri. De asemenea au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și a fost ridicat un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Politica