sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO: O locuință a luat foc, în Olt! Totul a fost distrus

O casă din comuna Văleni, județul Olt, a luat foc. Locuința și bunurile din aceasta nu au mai putut fi salvate, însă vestea bună este că proprietara, o femeie de 89 de ani, a scăpat teafără și nevătămată. Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit de la coșul de fum neprotejat.

„Pompierii Gărzii Stoenești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Văleni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. În sprijinul militarilor a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Stoicănești, cu o autospecială de stingere. La sosirea echipajelor, locuința, compusă din trei camere, ardea generalizat.

Proprietara casei, în vârstă de 89 de ani, nu prezenta urme de traumă și nu a necesitat îngrijiri medicale. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat mai bine de trei ore. În urma incendiului, locuința și bunurile din acesta au fost distruse. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile”, potrivit ISU Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a evita producerea unor incendii, în urma cărora se pot înregistra victime sau pagube materiale importante, pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum:

  • Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate premergător sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie;
  • Coşurile de fum se prelungesc deasupra acoperişului cu 0,5 – 0,8 metri;
    -În podurile caselor, coşurile de fum vor fi obligatoriu tencuite şi văruite, pentru a putea observa cu uşurinţă prezenţa unor fisuri prin care s-ar putea propaga flăcările spre materialele combustibile din construcţia acoperişului;
  • Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşurilor;
  • În spaţiul dintre coşuri şi planşee se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;
  • La trecerea prin acoperişuri se va lăsa o distanţă de cel puţin 10 centimetri între faţadele exterioare ale zidăriilor coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişurilor.

Politica