Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olguța Vasilescu a pierdut discuția „cu săbiile pe masă”. Primăria, dispusă să plătească garanția pentru CEO

Publicat

pe

Complexul Energetic Oltenia a cerut o garanție de bună plată din partea autorităților locale din Craiova, pentru a furniza căldură orașului în această iarnă. Lia Olguța Vasilescu a vorbit, în ultimele luni, despre această solicitare și și-a manifestat îngrijorarea față de această situație.

Acum, Primăria Craiova se arată dispusă să plătească nu mai puțin de 10.001 mii lei pentru garanția cerută de Complexul Energetic Oltenia, bani pe care, după cum spune și primarul orașului, nu îi va folosi nimeni. În proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova, pe anul 2021, este inclusă și această garanție.

„Termo Urban Craiova SRL a înaintat Consiliului Local al Municipiului Craiova adresa nr. 263/2021 prin care solicită mandatarea persoanei împuternicite să voteze în Adunarea Generală a Asociaţilor ordinea de zi, din 01.11.2021, respectiv aprobarea majorării capitalului social al Termo Urban Craiova SRL prin aportul municipiului Craiova, prin Consiliul Local al Municipiului Craiova, cu suma de 10.001 mii lei. Majorarea capitalului social este necesară în vederea constituirii unei garanţii de bună plată solicitate de către Complexul Energetic Oltenia SA şi convenită prin minuta încheiată la data de 30.09.2021 de către acesta cu Termo Urban Craiova SRL şi Primăria Municipiului Craiova. Având în vedere cele prezentate mai sus propunem alocarea în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021 al Municipiului Craiova a sumei de 10.001 mii lei la cap.51.02.01.03.72.01.01, reprezentând aportul Municipiului Craiova la capitalul social Termo Urban Craiova”, se arată în proiectul de hotărâre.
Consilierii Locali din Craiova urmează să ia o decizie în acest sens, joi. Primarul orașului și-a spus deja părerea în ceea ce privește garanția cerută de Complexul Energetic Oltenia. Primarul a vorbit imediat după negocieri, dar și după episodul „0 lei pentru Craiova”.

„Probabil că la sfârșitul acestui an va trebui să facem o rectificare, negativă de data aceasta, prin care să renunțăm la toate investițiile pe care ni le-am propus să le facem. Sunt foarte multe obiective. Era pasajul Electroputere, erau multe străzi. Oricum, vom încerca să reportăm banii respectivi pe programul Anghel Saligny, deși cred că și acolo va fi tot cu dedicație. Vom face această încercare. Noi trebuie să luăm toți banii de investiții și să îi introducem într-o garanție pe care ne-o cere Complexul Energetic Oltenia. Am avut o discuție, cu săbiile pe masă, în care am fost avertizată că dacă în luna noiembrie nu vom constitui garanția de 2,8 milioane de euro, atunci întreg municipiul Craiova va rămâne fără căldură, în condițiile în care Termo Urban nu are datorii către Complexul Energetic. Am încercat să le explic că nu e normal să ne ceară asta. Nu am găsit înțelegere. Am mai suplimentat la suma de 300.000 de euro, cât era deja în contul de garanție, încă 300.000 de lei și urmează ca în luna octombrie să avem o ședință de Consiliu Local în care să luăm toți banii de la investiții și să îi mutăm în această garanție pe care nu o va folosi nimeni”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la începutul lunii octombrie.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.