Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Medicamentul care ar putea să ne salveze de Covid-19 a intrat într-o procedură de evaluare accelerată!

Publicat

pe

Medicamentul antiviral oral molnupiravir ar putea să salveze oamenirea de noul coronavirus. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat începerea evaluării în procedură accelerată a tratamentului anti-COVID-19 sub formă de pastile, produs de laboratorul american Merck. Acesta se administrează pe cale orală şi ar putea deveni un instrument crucial în lupta împotriva pandemiei, scrie medichub.ro.


Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a lansat evaluarea continuă a medicamentului dezvoltat de Merck şi destinat tratamentului COVID-19 la adulţi, ceea ce permite accelerarea procedurii, a declarat într-un comunicat agenţia de reglementare europeană, informează agenţia AFP, preluată de Agerpres.

Rezultatele preliminare ale studiilor de laborator şi ale studiilor clinice sugerează că medicamentul poate reduce capacitatea SARS-CoV-2 de a se multiplica în organism, prevenind astfel spitalizarea sau decesul în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, a precizat EMA.

Administrat pacienţilor în zilele imediat următoare testării pozitive, tratamentul reduce la jumătate riscurile de spitalizare şi de deces, potrivit unui studiu clinic realizat de Merck –  companie cunoscută şi sub denumirea MSD în afara Statelor Unite. EMA va evalua conformitatea molnupiravir cu normele europene în materie de eficacitate, siguranţă şi calitate.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.