vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia depășește 90%

Certificatul sanitar este obligatoriu de vineri în Italia pentru toți angajații din sectorul public și privat. Țara și-a atins obiectivul de vaccinare cu schema completă a 80% din populaţia cu vârsta peste 12 ani iar comunitatea de români din Peninsulă nu face excepție.

Peste 90% din românii de aici sunt imunizați, spune Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia, potrivit RFI. Oamenii și-au dat seama că numai așa pot continua să muncească În Italia dar a contat foarte mult și modul în care au comunicat politicienii, mai spune Eugen Terteleac care pune protestele așteptate și în acest weekend, în marile orașe italiene, în context electoral, duminică are loc turul doi al alegerilor locale.

“A fost o campanie destul de agresivă, ca să spun așa, cu foarte bune rezultate. Românii din Italia sunt vaccinați în proporție de peste 90%, pentru că foarte mulți dintre ei s-au vaccinat în Romania în perioada vacanței de vară. Deci din cifrele oficiale, la nivel național din Italia care confirmă că 80% din românii din Peninsulă s-au imunizat, putem adăuga alți 10% care s-au vaccinat în România, în vara acestui an. ….Altfel, statul italian a avut o politicî foarte transparentă asupra campaniei de vaccinare, nu au fost bâlbâielile pe care le-am văzut în România. …Mai avem câteva situații delicate, spun eu, muncitorii sezonieri români din Italia care nu s-au putut vaccina pentru că nu aveau forme legale dar și aici statul a intervenit și a acceptat și vaccinarea celor care nu au reședință sau domiciliul stabil în Italia, care nu au contract de munca…Și mai e ceva, testele anti COVID în Italia nu sunt gratuite, un test rapid costă 15 euro, destul de mult, probabil că și acesta a fost unul din motivele pentru care românii de aici au ales să se imunizeze.“

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima ţară europeană lovita de pandemie în februarie anul trecut, Italia, a înregistrat peste 130.000 de morţi.

Guvernul de la Roma a lansat campania de vaccinare în decembrie, iar acum ,în Peninsulă, peste 80% dintre persoanele cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă şi 85% cel puţin cu prima doză.

Politica