vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au cedat siguranțele la Urgențe Craiova! Medicii au ventilat manual pacienții

Momente crunte pentru medicii de la Spitalul de Urgență Craiova după ce au fost nevoiți să ventileze manual, timp de 10 minute, pacienții internați pe secția ATI Covid pentru că au sărit siguranțele de la tabloul electric.

Un incident s-a petrecut în noua secție ATI Covid după ce a picat sursa de energie și s-au oprit din funcționare câteva ventilatoare mecanice. Electrica declară că o siguranță a sărit și unul dintre circuitele electrice a fost întrerupt. Cauza problemei fiind suprasarcină în circuit electric. Până la remedierea situației pacienții au fost ventilați manual. În secția respectivă 5 persoane erau intubate și 2 se aflau la CPAP”, a declarat Laurențiu Ivanovici, manager SCJU Craiova.

Unitatea de primiri urgențe a fost recent reabilitată, iar contextul epidemiologic actual a făcut să fie deschisă imediat chiar dacă nici măcar nu se făcuse recepția. Aceasta a fost transformată peste noapte în secție ATI Covid. Medicii au crezut că pot să introducă în noua secție mai mult de 8 pacienți, însă aparatele au început să cedeze și să bipăie când a fost introdus și cel de-al 9-lea pacient, așa că au lăsat doar 8 bolnavi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astăzi pacienții din secție au fost ventilați manual după ce s-a produs o suprasarcină în circuitul electric. Personalul tehnic se afla în spital în acele momente și a reușit să intervină la timp și să redreseze situația.

Cadrele medicale declară că este exclus ca în Bănie să se mai accepte introducerea unui nou pat în secția ATI pentru că deja le este foarte teamă de ce se poate întâmpla. 29 de pacienți sunt în izolator și așteaptă un loc pe secția ATI, la nivelul Craiovei.

Politica