sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproape toate rețelele de socializare au căzut în toată lumea! Instagram: „Fii răbdător!”

Mark Zuckerberg iarăsi a făcut-o de oaie! WhatsApp, Facebook şi Instagram, serviciile deţinute de Facebook, nu au funcţionat de ore întregi, luni seară, începând cu ora 18.40, fiind cea mai mare criză din istoria recentă a companiei. Twitter și Reddit au rămas accesibile, dezlănţuindu-i pe utilizatori. Cu un tweet, Instagram s-a adresat utilizatorilor săi cu mesajul: „Fii răbdător”. Se pare că defecțiunea a afectat toată lumea inclusiv Europa, în frunte cu Germania, Italia, Belgia, dar şi ţări precum Turcia sau Israel.

La ora 01:00 Facebook și Instagram au început să funcționeze, însă WhatsApp continuă să fie căzut. Pe Twitter, hashtagurile #whatsappdown, #instagramdown şi #facebookdown au devenit imediat subiecte de trend. Cele trei hashtag-uri, în câteva minute, au generat un volum de aproximativ 100 de mii de tweets.

Experții în securitate care monitorizează situația afirmă că aceasta ar putea să fi fost declanșată de o eroare de configurație, rezultat al unei erori interne, deși sabotajul din partea unui angajat al Facebook ar fi teoretic posibil. O exploatare a unei vulnerabilități de către terțe părți este considerată puțin probabilă în acest moment. Un atac DoS (denial-of-service) care să copleșească unul dintre cele mai mari site-uri din lume ar necesita o coordonare fără precedent din partea unor hackeri sau rețele infracționale din întreaga lume sau o tehnică neîncercată până acum, notează hotnews.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Facebook, WhatsApp și Instagram sunt toate deținute de compania fondată de Mark Zuckerberg și folosesc o infrastructură comună. Sunt afectați și utilizatorii care folosesc Facebook pentru a se loga în aplicații terțe, precum Pokemon Go și Match Masters dar și alte aplicații ale Facebook precum Workplace.

Acțiunile Facebook au scăzut cu 5,5% în ședința de după-amiază a bursei americane și sunt pe cale să înregistreze cea mai proastă zi din ultimul an.
Facebook a avut astfel de probleme la nivel global cu suita sa de aplicații anul acesta în martie și în Iulie. Compania tinde adesea să fie criptică cu privire la cauza acestor probleme și nu explică ce anume le-a cauzat, nici măcar după ce sunt rezolvate.

În 2019 de exemplu, Facebook a suferit cea mai mare cădere a sa de ani de zile și a anunțat doar că aceasta „a fost cauzată de o problemă” în timpul „unor operațiuni de mentenanță de rutină”.

O stenogramă a unei ședințe a conducerii Facebook obținută de jurnaliștii site-ului The Verge la momentul respectiv arată că Mark Zuckerberg a afirmat că astfel de căderi sunt „o problemă serioasă” deoarece i-ar putea convinge pe utilizatori să migreze către platforme concurente.

Politica