vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Spital și heliport pe islazul din Goranu

Primarul Mircia Gutău a anunțat că vrea să obțină finanțare pentru construirea unui spital de patru stele pe islazul de la Goranu. Ba mai mult, tot acolo va fi construit și un heliport de care orașul chiar are nevoie, conform gazetavalceana.ro.

“Pe islazul de la Goranu avem intenția să construim un spital pentru care elaborăm deja documentele. Spre fericrea noastră, acest proiect este eligibil pe PNRR. Lucrăm intens zi de zi la acest proiect în așa fel încât dosarul să fie complet. Vrem să facem un spital axat mai mult pe ginecologie, pentru ca mămicile din Râmnicu Vâlcea să nu mai fugă să nască în București sau Sibiu, ci să avem un spital de 4 stele din municipiu. Dacă se va aproba acest spital, tot în zona respectivă intenționăm să facem și o pistă pentru aterizarea elicopterelor SMURD. În momentul de față nu este nicio locație stabilită unde să aterizeze elicopterele întrucât pe stadion se produc daune foarte mari la gazon. Propunerea a fost făcută de cei de la ISU și de cei de la spital pentru că locația este foarte bună și accesul destul de facil, adică vom face accesul de pe strada Lespezi direct pe islaz” – a declarat primarul Gutău.

Tot pe islazul de la Goranu va fi amenajată și o bază sportivă de tip I, ce va cuprinde un teren pentru fotbal omologat UEFA şi FRF cu dimensiunea de 68 x 105 m, se vor amplasa două bănci pentru rezerve şi antrenori, iar pe latura lungă opusă se vor monta gradene pentru 500 de spectatori, fiind prevăzute şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii. Iubitorii sporturilor vor mai avea la dispoziţie un alt teren multifuncţional pentru handbal, baschet, volei şi tenis, cu dimensiunea de 40 x 20 m; ambele terenuri sportive vor fi dotate cu instalaţii de iluminat. Baza va fi deservită de o clădire pentru vestiare de tip parter şi etaj, cu o suprafaţă construită de 395,88 mp, iar amenajările exterioare vor mai cuprinde parcări pentru autoturisme şi autocare, alei pietonale şi spaţii verzi, conform sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica