miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Bărbat din Vlădaia găsit carbonizat de la fumat

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au efectuat 41 de misiuni, în ultimele 48 de ore. Pompierii mehedințeni au acționat pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor a trei accidente rutiere, stingerea a 17 incendii, dar și pentru acordarea asistenței medicale unui număr de 14 persoane, care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, pompierii au efectuat șapte misiuni. Dintre cele 17 incendii stinse de pompierii militari, 15 au izbucnit la vegetație uscată, iar alte două la o anexă gospodărească din localitatea Ștircovița și o clădire dezafectată din orașul Vânju Mare.
Luni noaptea, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Ștircovița, în comuna Vlădaia. La locul indicat, a fost mobilizat de urgență un echipaj de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga anexă gospodărească – o baracă de circa 10 metri pătrați. Din nefericire, în interior a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat, în vârstă de circa 59 ani. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de fumatul în timpul somnului.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinți reaminteşte cetăţenilor câteva reguli și măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea incendiilor generate de fumat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceștia trebuie să manifeste o grijă deosebită atunci când sunt obosiți, ia somnifere sau consumă alcool, deoarece este foarte probabil să adoarmă cu ţigara aprinsă, generând astfel un incendiu.

Totodată, dacă simt nevoia să se întindă pe pat sau în fotoliu pentru odihnă să nu aprindă ţigara, deoarece pot ațipi, punându-și în pericol viața.
Atunci când sting ţigara, cetățenii trebuie să se asigure că au stins-o cu adevărat. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă.
Pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări, în scrumieră se va pune puţină apă, recomandându-se folosirea unei scrumiere potrivite, grea, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionată dintr-un material care nu ia foc.

De asemenea, sursele de foc trebuie păstrate în locuri unde copiii nu au acces, protejându-le astfel viața, dar și bunurile materiale.

Politica