joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Școlile din Gorj, fără lapte și corn până la finalul anului

Școala a început de două săptămâni, dar elevii din județul Gorj nu primesc lapte și corn. Conform gorjeanul.ro.  Autoritățile nu au reușit să organizeze o licitație după ce contractul anterior nu s-a terminat în termenii cei mai amiabili cu foștii furnizori.

Administratorul public al Consiliului Județean, Ionel Dobre, estimează că spre sfârșitul anului se va cunoaște numele viitorului furnizor de lapte și corn din Gorj.

„Banii pentru acest proiect au fost alocați de abia la sfârșitul lunii august, iar noi acum suntem în curs de elaborare a documentației de atribuire. Estimăm ca până la sfârșitul anului să avem un contract cadru și toți copiii să beneficieze la nivel de județ de acest program. Anul trecut am încercat să contactăm primăriile, pentru că legea ne permite să externalizăm acest serviciu către primării, dar am avut doar răspunsuri negative. Nimeni nu a dorit să se implice în această problemă. În condițiile actuale e greu de gestionat numărul de copii de la nivel de județ pentru că oricând pot apărea cazuri de infectare care să ducă la mutarea cursurilor în on-line. În asemenea condiții e greu de gestionat relația cu furnizorul. Dacă primarii s-ar implica, lucrurile ar merge mai repede pentru că una e să gestionezi peste 400 de școli la nivel de județ și alta e să faci față la 10 – 20 de școli sau chiar 40, cum sunt la nivelul municipiului Târgu-Jiu. La nivel de primării, procedura e mai simplă, pe când la noi, la nivel de județ, e mult mai complexă”, a explicat Dobre, potrivit sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica