miercuri, mai 22, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Elevii români au obținut o medalie de aur, patru de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică

Elevii români au obținut o medalie de aur, patru de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică (BMO) pentru Seniori 2024, desfășurată în Bulgaria, după cum transmit profesorii însoțitori ai lotului de elevi în exclusivitate pentru Edupedu.ro.

Elevul medaliat cu aur, Vlad Titus Spătaru, a obținut locul I cu punctajul maxim, fiind singurul elev din țările cu statut oficial la balcaniadă cu această performanță.

România s-ar plasa în primele 3 din 22 de state participante în total, după cum estimează profesorul Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (FMI-UB), lider de echipă. Clasamentul încă nu a fost publicat de organizatori, potrivit lui Gherghe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Echipa este în continuă schimbare, se schimbă generațiile. Trei copii care au fost anul trecut și acum doi ani la olimpiadă nu mai sunt în echipă. Sunt la Harvard, Princeton, Cambridge. Cel puțin alți doi copii sunt la prima participare a lor la seniori – cei care au luat bronzul și un argint”, a spus Gherghe.

Elevii români olimpici și rezultatele lor:
  • Medalie de aur:

Vlad Titus Spătaru (locul I cu punctajul maxim, adică 40 de puncte) de la Liceul Internațional de Informatică București (ICHB)

Medalii de argint: 

  • David-Andrei Anghel de la Liceul Internațional de Informatică București
  • Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București
  • Pavel Ciurea de la Liceul Internațional de Informatică București
  • Aida Mitroi de la Liceul Internațional de Informatică București

Medalie de bronz:

  • Andrei Vila de la Liceul Internațional de Informatică București

Recent, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) 2024, România a urcat pe locul 5 cu două medalii de aur și două de argint.

Foto: arhivă

spot_img
spot_img
spot_img

Politica