Pfizer va publica datele privind vaccinarea copiilor cu vârste între 6 luni și 6 ani la sfârșitul lunii octombrie

Date:

Pfizer anticipează că va publica datele unui studiu clinic privind eficacitatea vaccinării Covid-19 a copiilor cu vârste între 6 luni şi 6 ani cel mai devreme la sfârşitul lui octombrie, a declarat marţi directorul general al producătorului american de medicamente, Albert Bourla.

Comentariile directorului executiv apar în timp ce mulţi părinţi spun că sunt nerăbdători să îşi vaccineze copiii, mai ales că şcolile se redeschid şi varianta Delta extrem de contagioasă continuă să se răspândească, notează News.ro Tulpina a dus la o creştere a spitalizărilor în SUA, inclusiv în rândul copiilor mici, care nu sunt eligibili în prezent să primească vaccinurile.

Până în prezent, vaccinul împotriva Covid-19 al companiilor Pfizer şi BioNTech a fost aprobate de FDA pentru persoanele de cel puţin 12 ani, în timp ce vaccinurile dezvoltate de Moderna şi Johnson & Johnson au fost autorizate pentru adulţi.

Vineri, oficialii FDA au spus că ”lucrează non-stop” pentru a sprijini aprobarea vaccinurilor împotriva Covid-19 pentru copiii cu vârste de sub 12 ani.

Dr. Peter Marks, celmai important expert al agenţiei, a declarat luna trecută că agenţia va acţiona cât mai rapid posibil în vederea aprobării vaccinurilor pentru copiii de sub 12 ani, odată ce companiile vor trimite date.

”În prezent, există încă studii în curs de desfăşurare şi astfel agenţia trebuie să aştepte ca firmele să trimită datele pentru aceste studii”, a spus el pe 23 august

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...