vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Castelul Artelor Drobeta Turnu-Severin anunţă lansarea expoziţiei „3 Inele”

Castelul Artelor Drobeta Turnu-Severin oferă publicului spre vizitare, după 15 septembrie, o nouă expoziţie numită „3 Inele – Ambarcaţiuni. Fauna Dunării”.

Expoziţia face parte din amplul proiect cultural de refuncţionalizare a vechiului Turn de Apă al oraşului, actualul „Castel al Artelor Drobeta Turnu-Severin. Muzeu-hub pentru inovaţii muzeale şi artistice”. Castelul este de fapt un muzeu al istoriei oraşului care se va îmbogăţi curând şi cu un spaţiu colaborativ pentru întâlniri şi evenimente – un incubator de proiecte culturale ale comunităţii locale de creativi, artişti şi manageri culturali, potrivit comunicatului de presă.

Parte a reţelei de coridoare pan-europene, Dunărea rămâne un canal de circulaţie esenţial, iar transportul fluvial de mărfuri pe Dunăre devine o soluţie din ce în ce mai viabilă în contextul climatic de astăzi, datorită consumului redus de energie şi a emisiilor scăzute de CO2. În acelaşi timp, în zona Severinului, prezenţa Dunării constituie un factor determinant pentru mutaţiile din cadrul ecosistemului natural, social şi politic. Ecosistemul Dunării generează şi este generat prin migraţie, mişcare, transformare, unde orice schimbare de mediu determină o mutaţie în lumea vie şi vice-versa. Această migraţie creează permanent transformări în trecerile de apă şi aluviuni, în faună şi floră, propagă drumuri de oameni sau de vase, precum şi un schimb continuu de energie şi comerţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Evenimentul este organizat de către Direcţia de Patrimoniu Istoric şi Turism Cultural / Palatul Culturii „Teodor Costescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin.

Politica