joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

New York Times: Papa Francisc a vizitat Budapesta, „capitala României”

Cotidianul New York Times a dat greș. A confundat Bucureștiul cu Budapesta într-un articol despre vizita făcută de Papa Francisc în Ungaria. În textul de pe pagina de Facebook a publicației este arătat că „vizita de șapte ore în România” este prima făcută de Suveranul Pontif după operația suferită la colon. Articolul a provocat sute de reacții și comentarii ironice din partea cititorilor.

„Vizita de șapte ore în România, aparent o escală spirituală…”, se arată începutul textului postat pe New York Times pe Facebook.

Utilizatorii de rețele de socializare s-au întrecut în comentarii ironice la adresa publicației: „Data viitoare, rugați-l pe Papă să dea un share location de pe telefonul său”, se arată într-un comentariu postat de un cititor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Budapesta – Ungaria, București – România”, sau „Dragă New York Times! E foarte trist.. Budapesta, Ungaria, aici a fost Papa!”, a scris un alt cititor.

Confuzia dintre Budapest și Bucharest (denumirea în engleză a Bucureștiului) este una frecventă și a devenit un cunoscut subiect de anecdote, scrie digi24.ro Expresia „Good evening, Budapest!”a fost rostită, începând cu anii 1990, de mai mulți artiști pop sau lideri de formații rock care au concertat în București.

În 2015, un ministru a ajuns din greșeală la Budapesta, în loc de București, și a ratat prezența la o cupă mondială de dans care se desfășura în capitala României.

În această vară, cu prilejul Euro 2020, Budapesta a fost confundată cu Bucureștiul pe site-ul UEFA care făcea referire la un meci de fotbal dintre Ungaria și Portugalia, desfășurat pe Puskas Arena din Budapesta, capitala Ungariei.

Politica