vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjean de 52 de ani, imobilizat de polițiști după ce și-a bătut fratele, cumnata și a lovit un agent

Conflict fără precedent într-o localitate gorjeană, în urma căruia un agent de poliție a fost lovit de un bărbat în vârstă de 52 de ani, autospeciala fiind și ea avariată.

Evenimentul a avut loc duminică seara, în satul Cîrbești, comuna Drăguțești.

Scandalul ar fi pornit după ce bărbatul s-a certat cu fratele și cumnata sa pe o moștenire, lovindu-i inițial pe aceștia. A fost chemat un echipaj de Poliție, agresorul luându-se la ceartă apoi cu unul dintre agenți. După câteva amenințări, a pus mâna pe un par de lemn și l-a lovit pe polițist, începând apoi să lovească autospeciala cu care acesta venise la intervenție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Agentul a raportul incidentul și a solicitat alte echipaje în sprijin, bărbatul continuând să fie agresiv și să-i amenințe pe oamenii legii cu parul, potrivit antena3.ro.

În cele din urmă, cei opt polițiști prezenți au reușit să-l imobilizeze pe bătăuș.

„La data 5 septembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Drăguțești au fost solicitați să intervină la un conflict în familie care avea loc pe raza comunei Drăguțești, sat Cîrbești.

La fața locului s-au deplasat polițiști care, din primele cercetări, au stabilit faptul că un bărbat de 52 de ani, din satul Cîrbești, în timp ce se afla la domiciliul fratelui său în vârstă de 56 de ani, din aceeași localitate, în urma unui conflict pe fondul unei moșteniri, l-ar fi lovit pe acesta și pe soția sa de 53 de ani, cu un obiect contondent din material lemnos.

Ulterior, bărbatul de 52 de ani s-a deplasat la autospeciala cu care polițiștii se deplasaseră la fața locului și a lovit cu obiectul contondent în cauză autospeciala de poliție, provocând mai multe avarii.

De asemenea, agresorul i-a amenințat cu moartea și cu acte de violență pe trei dintre polițiștii care interveniseră la fața locului.

La intervenție au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, Biroului Rutier și Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violență în familie și ultraj”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

„Ziua si ultrajul. S-a întâmplat în această după-amiază, unde colegii noștri din cadrul Postului de Poliție Drăguțești-IPJ Gorj au intervenit la un conflict în familie, care avea loc pe raza comunei Drăguțești, sat Cârbești din județul Gorj, unde un bărbat cu un obiect contondent din material lemnos în mână i-a amenințat cu moartea atât pe membrii familiei, cât și pe colegii noștri.

În fapt, bărbatul recalcitrant se afla la domiciliul fratelui său, din aceeași localitate, în urma unui conflict pe fondul unei moșteniri, lovindu-i pe ambii soți cu acel obiect, după care  s-a deplasat la autospeciala de poliție ajunsă la fața  locului și a lovit-o, provocând mai multe avarii.

Acesta s-a ales dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violență în familie și ultraj. Cam acestea sunt riscurile la care sunt supuși polițiștii în activitatea zilnică. Cu siguranță vor exista voci care vor spune că de ce  nu au folosit armamentul din dotare. Nimic mai simplu, pentru faptul că legislația incidentă nu îi poate ajută, colegii noștri fiind acuzați de cele mai multe ori că raportul de forțe folosit, nu impunea folosirea acestuia”, este mesajul transmis de reprezentanții Sindicatului Europol.

Video: https://www.facebook.com/976273399136531/posts/4219405031490002/?sfnsn=mo

foto: antena3.ro

Politica