duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Târgujienii sunt nerăbdători să aibă buletine electronice. Zeci de cereri, depuse zilnic la Evidența Persoanelor

Locuitorii din municipiul Târgu Jiu nu mai au răbdare până la emiterea cărților de identitate electronice, motiv pentru care s-au strâns în cozi la Direcția de Evidență a Persoanelor pentru a depune cereri de schimbare a buletinului.

Cu toate că dorința este mare, buletinele electronice vor fi disponibile în Târgu Jiu abia peste 18 luni, după cum susține Dan Laurențiu, directorul Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu.

„La nivel național doar Clujul este oraș pilot unde se primesc și se eliberează aceste cărți electronice, urmând ca în 6 luni să se stabilească un calendar de introducere etapizată în întreaga Românie. În aproximativ 18 luni de la data implementării acestuia vom putea emite cărți electronice pentru Târgu Jiu și pentru cele șapte localități arondate”, a declarat Dan Laurențiu, potrivit igj.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt zile în care Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu înregistrează și câte 70 de cereri venite din partea gorjenilor care vor să-și reînnoiască actul de identitate.

„Este o perioadă agitată și drept urmare se vede în termenul de soluționare a solicitărilor care a crescut la 2-3 săptămâni. Termenul legal de soluționare a unui cereri este de până la 30 de zile, dar noi încercăm să le soluționăm cât mai repede posibil, având în vedere că nu ne ocupăm și de tipărirea actelor.

Facem programări online ca să venim în sprijinul oamenilor. Lucrăm cu șase ghișee. În această perioadă primim în jur de 70 de cereri zilnic”, a mai spus directorul unității.

spot_img
spot_img

Politica