vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi gorjeni prinși că beau în parc, amendați de Poliția Locală Târgu Jiu

Poliția Locală din Târgu Jiu continuă acțiunile de verificare a locurilor publice din municipiu, precum parcurile sau locurile de joacă destinate copiilor. În ceea ce privește parcurile, polițiștii aplică sancțiuni contravenționale ori de câte ori cetățenii încalcă legea.

În rândul celor trași la răspundere de polițiștii locali se află și doi bărbați din Gorj, prinși, în acest weekend, în timp ce consumau băuturi alcoolice în Parcul Nicolae Titulescu din municipiul Târgu Jiu.

„Polițiștii locali cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice, aflați în serviciul de  patrulare, în zona de responsabilitate, au identificat și sancționat contravențional doi bărbați, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991, pentru consum de băuturi alcoolice în Parcul Nicolae Titulescu din municipiul Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Legii nr. 61 din 1991, se interzice „consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții culturale, săli de spectacole, instituții sau unități economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, sau alte locuri prevăzute de lege.

În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spații special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective.

Sunt exceptate localurile de alimentație publică și turism, cum sunt: restaurante, baruri și discoteci.

În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârșire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani”, informează Poliția Locală Târgu Jiu.

Politica