duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ioana Mihăilă: Dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, nu vor viza persoanele vaccinate

Noi măsuri restrictive ar putea fi impuse dacă se înrăutățește situația epidemiologică, a anunțat, sâmbătă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, când numărul de noi cazuri a trecut de 1.000. Cu toate acestea, cei vaccinați nu vor fi vizați de posibile noi măsuri de restricționarea a circulației.

„Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei şi să ţinem cât de mult putem şcolile deschise, pentru că nu putem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor, consecinţe a ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că, în acest context, dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi ca ultimă instanţă vor fi afectate şcolile. Vom discuta”, a declarat sâmbătă ministrul Ioana Mihăilă, întrebată dacă vor fi impuse restricţii la mall-uri în weekend pentru cei care nu au certificate COVID.

De asemenea, Mihăilă a mai afirmat că nu ştie dacă dacă până la începerea noul an de învăţământ vor ajunge măşti de protecţie pentru elevi în toate şcolile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Nu ştim de când vom putea să reglementăm aşa încât să putem să le distribuim, nu ştim dacă vom reuşi să acoperim în timp util până când începe şcoala cu măşti toate şcolile”, a precizat ministrul.

Acum două zile, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că autorităţile se vor asigura că la nivelul fiecărei şcoli există un stoc suficient de măşti de protecţie pentru ca elevii să poată beneficia de acestea.

”Se discută acum diferenţierea între măşti medicale pentru adulţi şi măşti medicale pentru copiii, e vorba de dimensiuni. Dar masca va rămâne obligatorie, pentru că nu numai că pandemia nu s-a încheiat, dar avem şi această creştere a numărului de cazuri care este îngrijorătoare şi vor trebui, atâta vreme cât ţinem şcolile deschise până la şase la mie fără diferenţiere, vor trebui şi măsuri compensatorii”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit digi24.ro



Politica