luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Femeia soldat care s-a pozat cu bebeluși afgani, ucisă în atentatul din Kabul

Femeia soldat care a devenit simbolul luptei de evacuare dusă de americani pe aeroportul din Kabul este una dintre victimele atentatului terorist de la poarta Abbey. Nicole Gee s-a numărat printre cei 170 de morţi înregistraţi în urma atacului sinucigaş.

Nicole Gee, sergent în vârstă de 23 de ani, din Sacramento, California, a devenit celebră după a postat pe Instagram o fotografie cu ea ţinând în braţe un bebeluş afgan, pe aeroportul din Kabul. Fotografia a fost postată pe 21 august şi a făcut rapid înconjurul lumii devenind una dintre imaginile simbol ale evacuării forţate după de talibanii au pus stăpânire pe Afganistan. „I love my job” (n.red. Îmi iubesc meseria) a fost mesajul postat atunci de Gee.

La doar câteva zile după acea postare a avut loc atacul sinucigaş de la poarta Abbey a aeroportului din Kabul. Sergentul Nicole Gee era acolo, alături de colegii ei, şi efectua controlul de securitate pentru cei care voiau să plece din Afganistan. Nu mai puţin de 170 de oameni, printre care şi 13 soldaţi americani, şi-au pierdut viaţa în urma atacului. Nicole Gee s-a numărat printre victime.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Recent, tânăra fusese promovată la gradul de sergent, după cum tot ea anunțase pe Instagram.
„Niciodată nu mi-aș fi imaginat că voi fi promovată sergent în Kuwait”, a scris ea într-o postare publicată în urmă cu trei săptămâni.

Armata americană a publicat lista militarilor care și-au pierdut viața în atacul sinucigaș. Cinci dintre ei aveau 20 de ani. S-au născut în anul în care a început războiul din Afganistan.

Potrivit primelor informații transmise de oficialii americani și citate de New York Times, atacatorul, care purta o vestă cu 11 kilograme de explozibili, o cantitate aproape dublă față de cele folosite până în acum în astfel de atacuri, s-a amestecat în mulțime și a așteptat să ajungă în zona de control pentru a se detona.

Președintele american Joe Biden a avertizat sâmbătă că este ”foarte probabil” ca un nou atac de acest fel să fie comis în Afganistan în următoarele 24-36 de ore, scrie libertatea.ro

În același timp, liderul de la Casa Albă a promis că vor urma și alte atacuri ale SUA împotriva Statului Islamic din Afganistan, după ce vineri seară Washingtonul a lansat o operațiune cu drone în zona de est a țării controlate de talibani, ucigând „două ținte importante” din rândul grupării teroriste ISIS-K, cea care a revendicat atacul din apropierea aeroportului.



Politica