sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul județului Vâlcea în ședință cu Florin Câțu

Prefectul Sebastian Fârtat și subprefectul Robert Achim, alături de șefii instituțiilor din județ care au un rol important în desfășurarea în condiții normale a procesului de învățământ au participat marți ala o  videoconferința organizată de premierul Florin Cîțu împreună cu miniștrii Afacerilor Interne, Sănătății și Educației. Ședința a avut ca temă începerea în bune condiții a anului școlar.

În cadrul intervenției sale, prefectul Sebastian Fârtat a pus accent pe școlile din județ care au încă grupuri sanitare neconforme și, implicit, funcționează fără autorizație sanitară.

El i-a adresat și o întrebare ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, despre planurile pe care ministerul le are pentru aceste unități de învățământ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Cîmpeanu l-a asigurat pe reprezentantul Guvernului în Vâlcea că ministerul are și anul acesta fonduri pentru amenajarea de grupuri sanitare, iar școlile care au solicitat bani pentru astfel de investiții îi vor primi, după cum precizează reprezentanții Prefecturii Vâlcea.

Din partea Guvernului s-a solicitat ca în fiecare județ să fie asigurate toate condițiile sanitare, de funcționare și de ordine publică pentru începerea în siguranță a noului an școlar, cu prezență fizică la cursuri, în toate unitățile de învățământ preuniversitar.

Politica