luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Podari: Zeci de consumatori s-au racordat ilegal la rețeaua publică de apă

Zeci de doljeni din Podari au fost prinși în timp ce furau apă din rețeaua publică. Nu pentru băut, ci ca să-și ude grădinile.

Miercuri s-au făcut acțiuni de verificare a branșamentelor pentru depistarea celor ilegale demarată de Compania de Apă Oltenia în județ. Au fost descoperiți 30 de consumatori care s-au racordat ilegal la rețeaua de apă, scopul fiind să-și ude grădinile, în condițiile în care apa trebuie consumată doar în scop casnic, pentru că utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie duce la scăderea debitului şi diminuează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiţii optime.

Astfel de acțiuni de verificare vor continua în toate localitățile în care operează Compania de Apă Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,În cadrul acțiunii de verificare a branșamentelor pentru depistarea și eliminarea celor ilegale demarată de Compania de Apă Oltenia în județul Dolj, miercuri, 11.08.2021, echipele Secției Centre Zonale au acționat pe raza localității Podari.Însoțiți de polițiștii din localitate, angajații Companiei au descoperit 30 de consumatori frauduloși doar pe trei dintre străzile comunei Podari. Este vorba despre persoane care s-au branșat ilegal la rețeaua publică, pentru a folosi apa în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, mai exact pentru udatul grădinilor. În toate cazurile s-au întocmit procese-verbale cu cele constatate, ce vor fi înaintate organelor de cercetare penală în vederea tragerii la răspundere a celor găsiți vinovați de furt de apă.Revenim cu apel către toți utilizatorii: apa potabilă este destinată DOAR consumului casnic, întrucât utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie duce la scăderea debitului şi diminuează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiţii optime. Acțiunile de verificare a branșamentelor vor continua în toate localitățile în care operează Compania de Apă Oltenia”, a postat pe Facebook Daniel Calarasu, Șef Secția Centre Zonale, în cadrul CAO.

Foto: Facebook

Politica