marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 300 de amenzi au fost date de polițiștii olteni în doar patru ore

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au desfășurat o nouă acțiune fulger pe șoselele din județ.

Scopul acesta a fost de a crește gradul de siguranță rutieră, respectiv de a menține un climat optim de ordine și siguranță publică. În urma acțiunii, care a durat patru ore, oamenii legii au aplicat peste 300 de sancțiuni

 „La acțiunile desfășurate au fost angrenați 155 de polițiști din cadrul structurilor rutiere, de ordine publică și de la transporturi, iar în cele patru ore de acțiune a fost verificat modul de respectare a normelor rutiere, a celor privind transportul de persoane, transportul de marfă și de material lemnos, fiind desfășurate activități și pentru prevenirea comiterii unor fapte antisociale în segmentul stradal, prevenirea abaterilor săvârșite la trecerile la nivel cu calea ferată, verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2, în zona staţiilor C.F.R. şi în trenurile de călători care tranzitează judeţul Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma abaterilor constatate, în doar patru ore, polițiștii au aplicat 306 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 85.100 de lei, dintre care, 237 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 70 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 6 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Nu în ultimul rând, polițiștii au reținut 21 de permise de conducere, respectiv 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor sau pietonilor și 4 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Oamenii legii transmit că astfel de acțiuni punctuale vor continua și în perioada următoare și vor viza și alte categorii de verificări.

Politica