joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova câștigă, dar Mutu își ține jucătorii cu picioarele pe gazon!

FCU Craiova a câștigat meciul disputat pe terenul celor de la Academica Clinceni, scor 2-1. Trupa din Bănie arată un joc din ce în ce mai bun sub comanda lui Adi Mutu, care a construit o echipă exact așa cum a vrut patronul: ofensivă și cu mult tupeu.
În prima repriză, FCU Craiova a arătat un fotbal total. Elevii lui Adi Mutu au pasat, au driblat și au marcat două goluri. Trupa din Bănie a dezvoltat un joc rapid, ofensiv, pe placul suporterilor și așa cum își doresc șefii clubului. Pentru olteni au înscris Sidibe (min. 27) și Baeten (min. 43).
Partea secundă a început bine pentru craioveni, dar pe parcurs lucrurile s-au schimbat. Alb-albaștrii au renunțat la principiile ofensive pe care s-au bazat în prima repriză și au cedat jocul. În minutul 85, Clinceni a redus din diferență (scor 2-1), iar emoțiile atingeau cote destul de mari printre suporterii echipei, dar și pe banca formației din Bănie. Craiovenii nu au avut probleme prea mari în ultimele minute și s-au impus cu scorul de 2-1, obținând cea de-a doua victorie de la promovarea în Liga 1.
Academica Clinceni: A. Păun – Fl. Achim, Bilali, Gardoș, Holzmann – Cioiu, L. Filip, Cascini, Vanzo – Vellios, Gavra.
Rezerve: Șt. Dobre, Chandarov, Ventura, De Amorim, Pîrvulescu, Patriche, V. Dumitrache, Longher, Omoh.
Antrenor: Ilie Poenaru.
FCU Craiova: Gremsl – R. Negru, Machado, Kovacic, Huyghebaert – S. Asamoah, D. Albu, V. Pop – S. Sidibe, C. Bălan, Baeten.
Rezerve: Mogoșanu – Bagayoko, Paramatti, Gajic, Diallo, Hugo Da Costa, Raicea, Zanfir, Blidar.
La finalul partidei, Adi Mutu a dezvălui ce le-a spus elevilor lui la pauză. Totodată, „Briliantul” susține că vrea să impună un fotbal plăcut la Craiova, chiar dacă este conștient că rezultatele sunt cele mai importante.
„Sunt momente când trebuie să știi să suferi, asta le-am spus și băieților la pauză, că repriza a doua nu va fi la fel de ușoară ca prima. Când lovești o echipă în orgoliu, va da mai mult. Am luptat, am mai avut și ocazii, puteam face chiar 3-0 până la golul primit. E o satisfacție mare pentru un antrenor când echipa joacă și reușește să și câștige. Sunt de acord cu cei care spun că rezultatul e important, dar încerc să formez o identitate a echipei, să ne maturizăm ca echipă și să materializăm ocaziile avute. Nu putem să vorbim încă mai mult de evitarea retrogradării. Cuvintele care îmi vin în minte sunt muncă şi echilibru. Trebuie să fie identitatea noastră. Nu fac din victorie nuntă şi nici din înfrângere înmormântare şi, de aceea, trebuie să fie un echilibru. Să fim mulţumiţi. Dacă începem să ne pierdem capul, lucrurile nu vor mai merge pe acelaşi drum. Concentrare maximă, bucurie în seara asta şi de mâine începem să ne gândim la următorul meci”, a declarat Adrian Mutu.
Antrenorul formației din Bănie a salutat prezența unui număr mare de suporteri olteni la Clinceni: „Avem o galerie numeroasă și frumoasă, care e cu noi peste tot în țară, ceea ce trebuie să ne facă și mai responsabili. Ce simt ei e ceva etern și foarte profund. Eu m-am atașat de club, sper să-i mulțumesc și să le aduc satisfacție”, a mai spus tehnicianul.

Politica