vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorii din Grecia care refuză vaccinarea, suspendați fără plată până la imunizare

Profesorii din Grecia care refuză să se vaccineze împotriva Covid sau să se testeze în mod regulat înainte de a intra la ore riscă sancțiuni drastice, cum ar fi tăierile de salarii sau suspendarea fără salarii până la imunizare, relatează Hotnews.

Guvernul pregătește noi măsuri pentru revenirea cât mai în siguranță la cursuri din luna septembrie, care vizează atât școlile, cât și universitățile. Astfel, pe lângă tăierile din salariu, profesorii titulari riscă și suspendarea fără plată până se vaccinează. De asemenea, angajații cu contracte temporare s-ar putea trezi cu ele suspendate dacă nu se vaccinează.

În România, ultima statistică datează din luna mai, când Ministerul Educației a centralizat raportările unităților de învățământ și datele din platforma de vaccinare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până pe 21 mai, din cei peste 266.000 de angajați în învățământul preuniversitar de stat, se vaccinaseră circa 151.000. Doar puțin peste 112.000 erau profesori, restul fiind personal didactic auxiliar sau personal nedidactic. Rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice era de 58%. În învățământul universitar de stat și privat, era vorba despre 34.000 de persoane, corespunzător unei rate de 76,5% în rândul cadrelor didactice. Rata generală de vaccinare în sistemul de învățământ era de 60%.

Următoarea centralizare a datelor va fi făcută în prima săptămână din septembrie, cu puțin înainte de începutul noului an școlar, potrivit ministrului educației, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a anunțat că pe 13 septembrie ar urma să fie deschise centrele de vaccinare din cabinetele medicale școlare.


Politica