vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgujienii așteaptă 20 de troleibuze noi

Primarul din Târgu Jiu a anunțat firma câștigătoare a licitației pentru cea de-a doua  tranșă de troleibuze ce urmează să ajungă în orașul pe care îl conduce. Edilul spune că 11 dintre acestea vor ajunge în toamnă.

„Firma Solaris este câștigătorul licitației pentru a doua tranșă de troleibuze ce urmează să vină la Târgu Jiu. Este vorba de 9 mijloace de transport în comun cu autonomie extinsă, care pot circula și în afara rețelei. Vă reamintesc că avem în derulare un proiect pe fonduri europene care prevede achiziționarea a 20 de troleibuze: 9 cu autonomie extinsă și 11 obișnuite. Cele 11 vin din aceasta toamnă, fiind produse tot de firma Solaris”, a spus Marcel Romanescu.

Primarul susține că și-ar fi dorit ca lucrurile să se miște mult mai repede în ceea ce privește troleibuzele: „Este un proiect amplu, menit să modernizeze transportul în comun la nivelul municipiului. Mi-aș fi dorit ca aceste proiecte să se deruleze mult mai rapid. Procedurile sunt, însă, complexe și necesită timp. În luna septembrie, primul troleibuz produs de Solaris pentru noi vine la Târgu Jiu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peste 23 de milioane de lei au fost investite de Ministerul Dezvoltării pentru transportul public urban de călători, din municipiul Târgu Jiu.

Ministrul Cseke Attila: „Achiziția de mijloace electrice are ca scop facilitarea unui transport public modern pentru locuitorii municipiului Târgu Jiu, dar reprezintă și o investiție verde, prietenoasă cu mediul și adaptată politicilor asumate de actuala coaliție”.

Achiziția presupune punerea în circulație a unor troleibuze care pot funcționa fie folosind rețeaua catenară, fie pot circula autonom, pe bateria proprie. Astfel că, Târgu Jiu va beneficia de un traseu de circulație cu troleibuzul și în zonele unde nu este prevăzută rețeaua electrică. Mai exact, o porțiune din traseul de transport public va putea fi utilizată chiar dacă nu există, în zonă, un sistem de suspendare a liniilor de tracțiune specifică acestui tip de transport public. Proiectul prevede atât atingerea obiectivelor de mediu prin achiziționarea celor 9 troleibuze moderne, cât și facilitarea mobilității pentru locuitorii din Târgu Jiu, care vor beneficia de un traseu extins al transportului public de călători.

Politica