vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, debut cu victorie la Tokyo 2020

Echipa de fotbal a României a debutat, astăzi, cu dreptul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, impunându-se cu 1-0 (1-0) în fața naționalei Honduras, la Kashima, în Grupa B a turneului olimpic.

La 57 de ani de la precedenta participare a fotbalului românesc la Jocurile Olimpice, în 1964, tot la Tokyo, România a obţinut o victorie foarte importantă, prin autogolul lui Elvin Oliva din prelungirile primei reprize.

Prima oportunitate a partidei i-a aparţinut fundaşului Paşcanu, care a reluat imprecis din careu, cu capul, după o lovitură liberă. La puţin timp după aceea, hondurienii au avut şi ei o situaţie bună, dar Aioani a prins mingea expediată de Rivas de la circa 25 de metri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Honduras, semifinalistă la Jocurile din 2016, de la Rio, a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 39, după o greșeală a lui Marin. Benguche l-a driblat pe Aioani, dar Ghiţă a reușit să respingă din faţa porţii goale.
Finalul primei reprize a aparţinut tricolorilor, iar România a deschis scorul la ultima fază a prelungirilor. Ciobanu a executat un corner cu efect la colţul scurt, iar fundaşul Oliva a deviat mingea în propria poartă.
În mitanul secund, latino-americanii au controlat jocul şi au căutat breşe în apărarea condusă de Paşcanu şi Ghiţă, dar fără succes. Jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi au fost excelenți în apărare iar meciul s-a încheiat cu victoria României.

În celălalt meci din grupă, echipa Noii Zeelande a învins selecţionata Coreei de Sud cu scorul de 1-0 (0-0).

Duminică 25 iulie se vor disputa partidele:

Noua Zeelandă – Honduras (ora României 11:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima),
Miercuri 28 iulie sunt programate ultimele meciuri din Grupa B:
România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama).
Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

sursa: cosr.ro

Politica