sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rețeaua de canalizare din Dolj se extinde

Mai multe străzi din Municipiul Craiova urmează sa beneficieze de canalizare. Până la acest moment 31 de străzi din oraș beneficiază de rețele de canalizare noi.

Primarul Municipiul Craiova, Olguța Vasilescu a vizitat 17 dintre aceste șantiere.

„Am vizitat 17 străzi din Craiova pe care sunt deschise șantiere pentru introducerea canalizării. Până acum s-a introdus rețeaua de canalizare pe alte 31 de străzi, la cinci dintre ele lucrându-se încă la branșamente”, a declarat Olguța Vasilescu într-o postare pe pagina de Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele 31 de străzi din Municipiul Craiova sunt: Ciucaș, Dorna, Oltului, Caraiman, Rarău, Ialomița, Harghita, Tismana, aleile 1, 2 și 3 S. Cantacuzino, Str. R1, Aleea R4, Muntenia TR2, Tulcea, Dorobanților, Piatra Neamț, Giurgiu, Constanța, Brăila, Aleea B3, B4, B9, Arad, Brașov, Aleea 2 M. Rosetti, aleile 1,3,4 Izvorul Rece, Prelungirea Rovine, Rovine.

Se lucrează în ritm alert la rețeaua de canalizare și în comuna Cerăt din județul Dolj.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile a declarat cum că a fost deja executată partea de preluare a apelor în procent de 20%. Deasemenea lucrările din comuna Cerăt presupun extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 18 kilometri și a rețelei de apă cu 19 kilometri. Lucrarea face parte dintr-un proiect care include 3 localități din Dolj iar valoarea proiectului este de peste 44 de milioane de lei.

„Se lucrează în ritm alert pe șantierul proiectului de extindere a alimentării cu apă și a sistemului de canalizare, în comuna Cerăt. Am fost să discutăm cu reprezentanții firmei care execută această lucrare.

Din fericire, deși șantierul a fost deschis de puțin timp, partea de preluare a apelor uzate a fost executată deja în procent de 20%, mai avansată decât în graficul stabilit. De luna viitoare, vor începe și lucrările pentru alimentarea cu apă.

Proiectul din comuna Cerăt presupune extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de 18 kilometri și a rețelei de apă cu 19 kilometri. Lucrarea face parte dintr-o investiție majoră ce vizează realizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru trei localități din Dolj, proiect al Companiei de Apă Oltenia finanțat din fonduri europene de peste 44 de milioane de lei”, a declarat Cosmin Vasile într-o postare pe pagina de
Facebook.

Politica