miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

100 de dascăli doljeni, promovați la Definitivat

Miercuri au fost afișate rezultatele la examenul național pentru definitivare în învățământ. În județul Dolj rata de promovabilitate a examenului a fost de 76.34%.

Astfel, 100 de candidați au reușit să obțină medii între 8 și 10 înainte de înregistrarea și soluționarea contestațiilor.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 135 de candidați, dintre care 4 s-au retras. Astfel din totalul celor 131 de candidați rămași 59 au obținut note între 8 și 10. Doi dintre aceștia au reușit să obțină chiar nota 10 (învățământ preșcolar), iar 24 candidați au primit note între 9,00 și 9,99. Pentru a promova, candidații trebuie să obțină o notă de minim 7,15 la proba scrisă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Contestațiile se vor depune până joi inclusiv, iar rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie, după cum precizează Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dolj.

Mai mulți absenți la titularizare

Miercuri a avut loc și proba scrisă a examenului de titularizare. În județul Dolj s-au înscris 982 de candidați, dar dintre aceștia 232 au fost absenți. Lor li s-a alăturat și un număr de candidați care au renunțat pe parcursul examenului. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 27 iulie.
Inspectorul General al  IȘJ Dolj, Alexandru Gîdăr, a ținut să adauge în cadrul unei conferințe de presă câteva noțiuni despre examenul  de titularizare din județul Dolj și despre modalitatea în care acestea vor fi ocupate.

„Examenul pentru ocuparea posturilor existente la nivel preuniversitar în județul Dolj s-a desfășurat în 3 centre de examen din municipiul Craiova. Așteptăm acum să vedem care sunt și rezultatele pe care le-au obținut candidații la posturile pe care le-am avut scoase la concurs. Este vorba despre 982 de candidați care s-au înscris pe parcursul lunii mai, iar dintre aceștia am înregistrat astăzi 232 de absenți. Metodologia le permite candidaților ca în momentul în care consideră că nu au atins baremul în rezolvarea subiectului să poată să se retragă din examen. Astfel, celor 232 de absenți li s-au adăugat 72 de retrași. Avem mai multe posturi la nivelul județului. Este vorba de mai multe posturi la învățători și educatori. Avem posturile existente, dar după cum știți se ocupă cu greutate cele care țin de instrumente muzicale, care rămân în fiecare an, în cea mai mare parte neocupate. Concurența cea mai mare este pe aceste posturi de învățători, educatori. Există o criză de ofertă din partea sistemului în privința posturilor la discipline precum matematică, limba română și altele. Pe de-o parte pentru că avem o reducere naturală a numărului elevilor la nivelul județului, pe de altă parte aceste posturi sunt ocupate în perioada de rezolvare a restrângerilor de activitate sau de pretransferuri, când profesori titularizați în alte județe se transferă în județul dumnealor prin această posibilitate”, a declarat Alexandru Gîdăr, Inspector General  IȘJ Dolj.

Politica