vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România va găzdui trei competiții majore de înot în următorii doi ani

Noi veşti minunate pentru natația românească: România va găzdui Campionatele Europene de Înot pentru Juniori și Campionatele Europene de Sărituri în apă pentru Juniori 2022, precum şi Campionatele Europene de Seniori în bazin de 25 m 2023.

În cadrul reuniunii sale de sâmbătă, de la Roma, Biroul Ligii Europene de Natație și-a dat acordul unanim pentru oferta de organizare prezentată de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Aceasta se referă la găzduirea a trei evenimente LEN: Campionatele Europene de înot și de Sărituri în apă pentru junior în anul 2022 și Campionatele Europene de Seniori în bazin de 25 m în iarna lui 2023. Acestea se vor defăşura în Complexul Olimpic de Natație din Otopeni, inaugurat în luna mai a acestui an.
„Este minunat să primim noi vești bune de la Roma, după ce am urmărit performanțele strălucite ale tânărului şi atât de talentatului nostru sportiv, David Popovici. Suntem foarte bucuroşi să susținem aceste evenimente, din partea statului român, şi aș dori să mulțumesc LEN pentru încrederea de a aloca organizarea acestor campionate remarcabile României. Putem garanta că aceste competiții se vor bucura de parteneriate de succes la toate nivelurile în țara noastră. Permiteți-mi să mulțumesc, de asemenea, Federației Române de Natație şi Pentatlon Modern şi preşedintei Camelia Potec pentru propunerea sa de a organiza aceste evenimente”, a declarat Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului.
Mai jos, textul integral al comunicatului Ligii Europene de Natație.
„Bucureşti şi Otopeni vor găzdui Campionatele Europene de Înot pentru Juniori şi Campionatele Europene de Sărituri în apă pentru Juniori 2022 şi Campionatele Europene de Seniori în bazin de 25 m 2023.
Un complex de natație nou construit în orașul Otopeni, lângă Bucureşti, va găzdui trei evenimente LEN (Liga Europeană de Natație) în următorii ani: Campionatele Europene de Înot şi cele de Sărituri în apă pentru Juniori 2022 și Campionatele Europene de Seniori în bazin de 25 m din 2023.
În cadrul reuniunii sale de la Roma, Biroul LEN si-a dat acordul unanim pentru ambițioasa ofertă prezentată de Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație şi Pentatlon Modern, fostă campioană olimpică la înot. Oferta prezentată se referă la găzduirea a trei evenimente LEN – Campionatele Europene de Înot şi de Sărituri în apă pentru juniori în anul care urmează și Campionatele Europene de Seniori în bazin de 25 m în iarna lui 2023.
Suntem încântați să acceptăm această ofertă și să primim o nouă gazdă, mai ales că România a fost întotdeauna un jucător puternic în natația europeană”, a spus președintele LEN, Paolo Barelli. „Este întotdeauna minunat să vedem când se construiește un complex nou de natație şi este încurajator faptul că federația a fost imediat gata să-şi anunțe intențiile de a întâmpina familia LEN în această magnifică facilitate”.
Complexul ultramodern din Otopeni poate găzdui 3.000 de spectatori, are o piscină de dimensiuni olimpice și trambulină pentru sărituri. Conform planurilor, familia LEN va fi cazată în cele mai bune hoteluri din București, unde vor fi disponibile și facilități de pregătire şi antrenament suplimentare.
„Este minunat să primim noi vești bune de la Roma, după ce am urmărit performanțele strălucite ale tânărului și atât de talentatului nostru sportiv, David Popovici”, a spus ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak. „Suntem foarte bucuroși să susținem acest eveniment, din partea statului român, și as dori să mulțumesc LEN pentru încrederea de a aloca organizarea acestor campionate remarcabile României. Putem garanta că aceste competiții se vor bucura de parteneriate de succes la toate nivelurile în țara noastră. Permiteți-mi să mulțumesc, de asemenea, Federației Române de Natație şi Pentatlon Modern și președintei Camelia Potec pentru propunerea sa de a organiza aceste evenimente”.
„Sunt foarte recunoscătoare Biroului LEN şi preşedintelui Barelli pentru sprijin, vom face tot posibilul să organizăm o serie de evenimente memorabile în noul nostru complex”, a adăugat Camelia Potec. „Acest obiectiv de infrastructură sportivă va ridica cu siguranţă natația românească la o nouă dimensiune, dar am dorit să împărţim beneficiile noului complex cu familia LEN. Cred că aceste evenimente vor da un impuls și popularității înotului în România, deci este o situație de câştig pentru toate părțile, atât pentru noi, cât şi pentru nataţia europeană”.
Datele exacte ale evenimentelor vor fi anunţate la sfârşitul acestui an.

sursa: MTS

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica