duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova, „silită” să elibereze autorizații pentru construcția blocurilor

Se observă cu ochiul liber cum spațiile verzi din Bănie încep să dispară, în locul lor fiind deschise șantiere și construite zeci de blocuri, ca prin minune. Însă cine este responsabil de aceste lucruri sau, mai bine zis, cine mai poate salva zonele aducătoarea de oxigen din Craiova?

Într-o conferință de presă susținută vineri pe tema gestionării deșeurilor, edilul urbei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, destul de mânioasă, că Primăria este obligată să elibereze autorizații celor care vor să ridice blocuri inclusiv pe spații verzi.

Potrivit primarului, Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor trebuie modificat, astfel încât viitoarele șantiere de blocuri ce vor fi deschise în Craiova să nu mai afecteze spațiile din natură, destinate relaxării, cum ar fi grădinițele din fața blocurilor deja existente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am avut o discuție cu privire la construcția de blocuri atât în Craiova, cât și în celelalte municipii, pentru că s-a modificat legislația în așa manieră încât suntem obligați să eliberăm autorizații unor persoane care vor să construiască inclusiv pe spații verzi. Noi, Primăria, nu putem să construim pe acele spații verzi, dar trebuie să eliberăm acele autorizații. Noi nu ne dorim oricum să facem asta, ci vrem să salvăm ceea ce se mai poate salva și din cauza asta am solicitat ca în regim de urgență să se modifice legea privind urbanismul.

Am avut o discuție și cu președinta de la Camera Deputaților să se urgenteze Codul urbanismului și măcar ca în luna septembrie să putem scăpa de această problemă care ne afectează pe toți. Practic, nu va mai exista niciun petic de verdeață dacă nu vom reuși să stopăm acest lucru”, a explicat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

foto: hotnews.ro

Politica