joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 340.000 de certificate digitale europene COVID au fost generate în primele 12 ore de la lansarea platformei

Sute de mii de români au accesat joi, în ziua lansării, portalul certificat-covid.gov.ro pentru a descărca certificatul digital COVID, ce facilitează călătoriile în țările Uniunii Europene.

 340.020 de certificate digitale au fost generate în cele 12 ore de când a fost lansată platforma, a anunţat, joi seară, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al CNCAV.

Conform vicepreşedintelui CNCAV, peste 97,28% sunt certificate COVID care atesta vaccinarea, restul de 2,72% reprezintă certificate COVID de recuperare şi test negativ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Portalul https://certificat-covid.gov.ro a fost lansat joi, 1 iulie, pe această platformă „cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID”.

Certificatele eliberate sunt valabile astfel:

  •  certificatele de vaccinare până la data de 30 iunie 2022
  •  certificatele de testare 24 de ore pentru testul rapid și 72 de ore pentru testul PCR
  •  certificatele de vindecare 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru Sars Cov-2 înregistrat în platforma informatică „Corona-Forms”.

Certificatele vor putea fi eliberate în format digital, iar pentru persoanele care nu au acces la acest format primăriile, direcțiile de evidență a populației și direcțiile de sănătate publică vor putea asista oamenii pentru eliberarea lor pe hârtie.

Politica